Rapidiștii suceveni și cei giuleșteni și-au împărțit punctele frățește, într-o atmosferă de meci mare

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 16:09 Campionat

Pe o vreme mohorâtă, 4.000 de spectatori au venit ieri cu mic cu mare pe stadionul Areni, pentru a asista la meciul de fotbal dintre Rapid Suceava și Rapid București, contând pentru etapa a XII-a a Ligii a II-a. Iar așteptările nu le-au fost înșelate, întrucât cele două formații au oferit un joc încrâncenat și plin de evenimente, ce a trezit din nou la viață publicul sucevean avid de fotbal de calitate, același care cu ani în urmă umplea până la refuz tribunele stadionului Areni.

Până la urmă meciul s-a încheiat cu scorul de 2-2, însă, după modul în care au decurs ostilitățile, sucevenii au toate motivele să fie nemulțumiți de acest deznodământ. Aflați în plină cursă pentru revenirea în Liga I, dar fără victorie în campionat de două etape, giuleștenii au început mai bine meciul și au trecut pe lângă deschiderea scorului încă din minutul 3, când Velescu a scos de pe linia porții șutul lui Vali Negru. Susținuți frenetic de cei din tribune, fotbaliștii gazdă au echilibrat însă jocul, izbutind chiar să deschidă scorul la jumătatea primei reprize. Juniorul Cerlincă, aflat la cea mai bună prestație a sa în tricoul grupării sucevene, a pătruns vijelios în suprafața de pedeapsă adversă, fiind faultat clar de Nicolae Vasile. Penaltiul acordat de centralul Marius Omuț din Oradea a fost executat de Bălan, portarul Drăghia a apărat, dar același Bălna, pe fază, a reușit să introducă balonul în poartă.

Rapid Suceava a continuat să fie echipa mai prezentă joc, astfel că Ionesi a trecut de puțin pe lângă majorarea scorului în minutul 43. Oaspeții aveau însă să-și complice și mai mult existența în secvențele de final ale primei părți, când Tânc l-a atacat violent pe Mircea Negru la mijlocul terenului, lăsându-și echipa în inferioritate numerică, spre disperarea antrenorului Viorel Moldovan.

Din păcate, fotbaliștii pregătiți de Marin Barbu și Bogdan Tudoreanu n-au fost în stare să profite așa cum ar fi trebuit de situația avantajoasă în care se aflau la pauză, văzându-se egalați la doar trei minute de la reluare, când Ioniță II a prins un șut de generic de la 25 de metri, care l-a lăsat fără reacție pe portarul Pascal. Sucevenii au acuzat din plin șocul golului încasat, astfel că Selagea i-a adus pe oaspeți în avantaj cu o reluare la colțul scurt, după o oră de joc. Uluiala generală n-a durat însă decât câteva zeci de secunde, pentru că veteranul Daniel Bălan a luat o acțiune pe cont propriu pe banda dreaptă și a centrat perfect pentru Ionesi, care a restabilit egalitatea cu o lovitură precisă de cap, executată din gura porții. Același Ionesi a irosit șansa de a deveni eroul partidei în minutul 75, când a ratat o ocazie monumentală, cu toată poarta goală în față, pe final sucevenii dând senzația că se mulțumesc și cu acest rezultat de egalitate.

Galeria bucureștenilor a făcut spectacol la Suceava

Renumită pentru fervoarea cu care-și susține favoriții, galeria Rapidului București a făcut o nouă demonstrație de dragoste pentru culorile alb-vișinii cu prilejul meciului de pe Areni. Chiar dacă formația giuleșteană evoluează în prezent în anonimatul ligii secunde, traversând o perioadă grea a existenței sale, pentru fanii giuleșteni acest lucru are prea puțină importanță. Aceștia au bătut cale de aproape 1.000 de kilometri pentru a fi aproape de favoriții lor, au cântat și au scandat pe toată durata meciului încurajări la adresa echipei de suflet, stârnind astfel admirația publicului de pe Areni.

Rapid Suceava a evoluat în alcătuirea Pascal – Bălan, Fl. Plămadă, Velescu, Semeghin – Cerlincă, Sumanariu, Căinari, Stănescu (64 Golofca) – M. Negru, Ionesi (90 I. Plămadă).

Rapid București a jucat în formula Drăghia – Al. Coman, Tânc, D. Lung, N. Vasile – Martin (85 Stoica), Selagea, V. Negru, Doman (46 Iacob) – Ciolacu (57 Lukanivic), Al. Ioniță II.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 07 Nov. 2013, 16:09 Campionat
Pe aceeași temă