Rapid se impune la Balotești și urcă pe 2: „Am zis că mergem să câștigăm și am reușit să ne ținem de cuvânt”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2014, 18:03 Campionat
Rapid se impune la Balotești și urcă pe 2:**

Rapidul continuă parcursul de excepție din acest sezon competițional. Sâmbătă, „alb-vișiniii” au învins în deplasare, cu scorul de 2-1, formația CS Balotești, într-un meci contând pentru etapa a V-a a Ligii secunde. Desfășurarea meciului a fost însă cu adevărat dramatică. După o primă repriză echilibrată, de luptă, săracă în faze de poartă, gazdele au deschis scorul imediat după reluare prin Șomodean, care a deviat în plasă o minge centrată de Chiacu.

Din acest moment, „alb-vișiniii” au apăsat pe accelerator, exercitând o presiune crescândă la poarta adversă. Intrarea lui Golofca a constituit un mare plus pe faza ofensivă, mijlocașul în vârstă de 24 de ani fiind, de altfel, cel care a restabilit egalitatea, în minutul 85, după ce a fructificat cu un șut la colțul lung o centrare a lui Bălan. Lovitura de grație a fost dată trei minute mai târziu de Marinkovic, cu execuție în doi timpi.

Așadar, un nou rezultat de excepție obținut de elevii pregătiți de Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Laurențiu Andrieș, care-i obligă pe fanii suceveni să vină în număr și mai mare pe stadion la meciul din runda viitoare, de pe Areni, cu Unirea Slobozia.

„Am zis că mergem la Balotești să câștigăm și mă bucur că am reușit să ne ținem de cuvânt. Partida a fost însă deosebit de dificilă, în condițiile în care ne-au lipsit doi fotbaliști importanți, Semeghin și Negru, iar băieții resimțeau o stare de oboseală după confruntările cu Săgeata Năvodari și Gaz Metan Mediaș. Terenul denivelat și de mici dimensiuni ne-a pus și el probleme, însă mă bucur că totul s-a terminat cu bine”, a precizat antrenorul sucevenilor, Bogdan Tudoreanu.

CS Balotești: Fulga – V. Crăciun, Flămânzeanu, Șomodean, Dobrescu – Ct. Păun, L. Ion – Marinaș, Mande, Chiacu (81 Corcoveanu) – B. Oprea.
Antrenor: Tudorel Dumitru.

Rapid Suceava: Rohețki – D. Bălan, Plecanciuc (39 Velescu), Ferariu, Bîgu – Cerlincă (71 Gheorghiciuc), G. Apostol, Sfrijan, Sumanariu (55 Golofca) – M. Matei, Marinkovic.
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 29 Sep. 2014, 18:03 Campionat
Pe aceeași temă