Rapid remizează pe Areni, în inferioritate numerică. Ganea a fost „recunoscut” la Suceava: „Sunteți domnul Rădoi”

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 12:02 Campionat

Rapid Suceava n-a reușit decât o remiză, scor 1-1, în confruntarea de pe teren propriu, de miercuri, cu Dunărea Călărași, contând pentru ultima etapă a turului, a 13-a.

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru suceveni, care s-au văzut conduși pe tabela de marcaj încă din minutul 3, atunci când Laurențiu Buș, fost campion al României cu Oțelul Galați, a înscris cu un șut deviat, din colțul careului de 16 metri. Imediat, Aeroaiei putea să restabilescă egalitatea, fiind blocat în ultimul moment de un apărător advers, pe când se pregătea să tragă la poartă.

Profitând de faptul că oaspeții au făcut pasul înapoi, rapidiștii au continuat să joace avântat, iar Vrabie a fost foarte aproape de gol tot în urma unui șut deviat, însă portarul C. Lungu a reușit să se redreseze la timp și să respingă în corner. Lovitura de colț rezultată a fost executată foarte bine de Vrabie, numai că lovitura de cap a lui Onciu a greșit de puțin ținta.

Golul egalizator avea să cadă în minutul 40, atunci când Golofca a depășit în dribling trei apărători adverși și i-a pasat la 15 metri de poarta adversă lui Vrabie, care a înscris cu un șut imparabil, fără preluare, la colțul lung.

Cartonaș roșu, acordat gratuit sucevenilor

Repriza secundă a început cu o decizie anapoda a centralului Florin Miron din București, care i-a acordat direct cartonașul roșu juniorului sucevean Aeroaiei pentru un fault de joc, decizie care a avut darul să inflameze spiritele atât pe gazon, cât și în tribune. Cu un om în plus pe teren, Dunărea a fost aproape să preia din nou conducerea în minutul 59, atunci când V. Alexandru a plecat de unul singur de la centru terenului, însă Niga, juniorul din poarta Rapidului a intervenit providențial.

Sucevenii n-au renunțat însă la luptă și au căutat să obțină victoria chiar dacă evoluau în inferioritate numerică. Mai întâi, Sfrijan a trimis puțin peste poartă un balon recentrat de Ferariu, după care, nou intratul Enciu l-a întrebuințat serios pe C. Lungu, cu o lovitură de cap. „Alb-vișiniii” au fost lipsiți de șansă și în secvențele de final, la acțiune a lui Golofca, finalizată cu un șut care a lovit în plin bara porții adverse.

Tudoreanu: „Am fost echipa mai bună și, ca atare, am pierdut două puncte”

La finalul partidei, antrenorul Rapidului, Bogdan Tudoreanu, a înfierat maniera de arbitraj și a lăudat prestația echipei sucevene. „Chiar dacă am evoluat aproape o repriză cu un om minus, consider că am fost echipa mai bună și, ca atare, am pierdut două puncte. Echipa a jucat bine, am avut posesie, ocazii, jucătorii au arătat spirit de luptă, așa că trebuie felicitați. În prima repriză, când s-a jucat 11 la 11, oaspeții au avut un singur șut, deviat, și ne-au dat gol. Consider că am fost defavorizați de arbitraj în mai multe situații, nu doar la faza eliminării lui Aeroaiei”, a declarat tehnicianul Rapidului.

Ganea: „Aș fi preferat ca Aeroaiei să rămână pe teren și noi să câștigăm meciul”

De partea cealaltă, antrenorul oaspeților, Ionel Ganea, a apreciat că rezultatul final este unul echitabil. „Știam că Rapid este o echipă bună, pentru că i-am studiat atent în prealabil. A fost un meci care pe care, cu ocazii la ambele porți. Nu pot să mă pronunț dacă eliminarea lui Aeroaiei a fost sau nu justă, dar pot să spun că aș fi preferat jucătorul respectiv să rămână pe teren și noi să câștigăm meciul”, a precizat Ganea, care a glumit pe tot parcursul meciului de la Suceava cu fanii echipei gazdă.

Fostul jucător internațional a fost salutat la finalul meciului de publicul prezent pe stadion, a făcut poze cu fanii și a dat autografe. Un moment comic s-a petrecut la hotelul din Suceava unde echipa a fost cazată. În dimineața meciului, Ganea a fost „recunoscut” de o ospătăriță a hotelului, care i-a spus: „Pe dumneavoastră vă cunosc cel mai bine dintre toți de aici. Sunteți domnul Rădoi…”. Imediat după acest moment, „Ganezul” nu s-a supărat și a bufnit în râs, spunându-i chelneriței să-i aducă un miel de Paști.

RAPID CFR SUCEAVA    1
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    1

Vrabie ”40 / L. Buș ”3

Niga – D. Bălan (cpt.), Ferariu, S. Ciobanu, Sfrijan – Onciu, Aeroaiei – Golofca, Sumanariu, Vrabie (Ed. Sandu ”72) – M. Negru (M. Enciu ”67)
Rezerve neutilizate: Hânțescu – R. Sava, Velescu, Dănilă, G. Apostol
Antrenor: Bogdan Tudoreanu
Eliminat: Aeroaiei ”52 (roșu direct)

C. Lungu – Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, Vădrariu – S. Matei – Kanda (V. Andrei ”78), Preoteasa (Dincă ”90), Alami (Sg. Popescu ”62), L. Buș – V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – Săveanu, Botea, V. Petre
Antrenor: Ionel Ganea

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.000; Arbitru: Florin Miron (București); Asistenți: Ioan Daniel Ciocănea (Sibiu) și Alexandru Vodă (Alba Iulia); Jucătorul meciului: Cătălin Golofca.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 12 Nov. 2015, 12:02 Campionat
Pe aceeași temă