Rapid învinge clar Baloteștiul și e pe locul secund la jumătatea campionatului

Mihai Andries 08 Dec. 2014, 15:16 Campionat
Rapid învinge clar Baloteștiul** și e pe locul secund la jumătatea campionatului

Rapid a încheiat sezonul de toamnă cu o victorie reconfortantă, 3-0 cu CS Balotești, rezultat în urma căruia formația suceveană și-a conservat poziția secundă în ierarhia Seriei I. Chiar dacă au evoluat fără cinci jucători de bază, iar starea terenului a fost una dificilă, „alb-vișiniii” au intrat în teren deciși să rezolve din start ecuația partidei.

Oaspeții, cu un antrenor italian pe bancă, au venit la Suceava să joace pe cartea apărării, însă fără succes. Ocaziile de gol la poarta lui Fulga s-au succedat într-un ritm amețitor, numai indecizia lui Cerlincă, Sfrijan, Gheorghiciuc sau Apostol făcând ca tabela să rămână neschimbată în prima jumătate de oră. Așa se face că deschiderea scorului s-a produs abia în minutul 35, când Gheorghiciuc a reluat cu capul din opt metri, goal-keeper-ul advers a respins față, după care l-a dărâmat pe Apostol, aflat în poziție iminentă de a înscrie. Penalty-ul acordat de arbitru a fost transformat cu siguranță de Negru, jucător implicat și în faza golului al doilea al sucevenilor, picat trei minute mai târziu: Cerlincă a centrat pe jos de pe partea dreaptă, Negru a sărit peste minge derutându-i pe apărătorii centrali adverși, iar Apostol, rămas singur la 14 metri, a punctat cu un șut precis, la firul ierbii.

Nici la acest scor ilfovenii nu au părut capabili de mai mult pe faza de atac, astfel că după o oră de joc diferența a crescut la trei goluri în favoarea gazdelor, în urma unei faze create de Golofca și finalizată simplu, de același Negru, cu latul, din 5 metri. Într-un final în care sucevenii s-au jucat efectiv cu ocaziile, cele mai mari ratări aparținându-le lui Cerlincă și Gheorghiciuc, care au nimerit bara.

Oaspeții puteau înscrie golul de onoare în minutul 87, numai că ex dinamovistul Chiacu a irosit o lovitură de pedeapsă, șutînd pe lângă poartă.

„Judecând după numărul de ocazii, putem spune că cei de la Balotești au scăpat ieftin cu 3-0. A fost un festival al rătărilor la poarta adversă, dar importante rămân cele trei puncte. Mă bucur că am terminat sezonul de toamnă pe locul al doilea, o performanță extraordinară pentru noi. Îi felicit pe jucători pentru munca depusă și sper ca și în partea a doua a campionatului să avem parte de aceleași evoluții”, a declarat antrenorul principal al grupării sucevene, Bogdan Tudoreanu.

 

RAPID CFR SUCEAVA     3
CS BALOTEȘTI                0

M. Negru ”36 – pen., ”60, G. Apostol ”39

Rohețki – D. Bălan, Velescu, Plecanciuc (R. Sava ”76), Semeghin (cpt.)(Cr. Spătar ”72) – Sfrijan, Ferariu – Gheorghiciuc, G. Apostol (Golofca ”46), Cerlinca – M. Negru
Rezerve neutilizate: Ct. Pascal – Vasiliu, Bosânceanu
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Fulga – Lupașcu, Flămânzeanu, N. Ion, M. Dobrescu – I. Sandu (cpt.), Mande, Corcoveanu (Gojnea ”53) – Marinaș (V. Niță ”61), H. Chiacu, Butică (V. Crăciun ”79)
Rezerve neutilizate: C. Tănase – Angelescu
Antrenor: Giovanni Pisano

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 700; Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca); Asistenți: Florin Alexandru Vișan și Daniel Vlase (ambii din Galați). Jucătorul meciului: Daniel Bălan

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Mihai Andries 08 Dec. 2014, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă