Rapid continuă marșul spre Liga I, chiar și fără Pancu și Niculae

Mihai Andries 09 Mar. 2014, 17:20 Campionat

Rapid a făcut spectacol în primul meci oficial din 2014 pe Giulești. Elevii lui Viorel Moldovan au trecut fără probleme de CF Brăila (5-2) și au revenit pe prima poziție în clasamentul seriei I din Liga a II-a. Fără Pancu și Daniel Niculae care au stat în tribună – primul a fost suspedat, iar „Nico” încă nu a primit „cartea verde” de la Kuban Krasnodar – rapidiștii au făcut spectacol sâmbătă după amiază pe Giulești.

Alb-vișinii nu au avut emoții în partida cu CF Brăila și s-au impus lejer cu 5-2, prin reușitele lui Dani Lung (33), Doman (45-pen), Emil Dică (52-pen), Martin(56), Ciolacu (63), respectiv Iordache(53) și Ndigwe (71).

Elevii lui Viorel Moldovan au rezolvat meciul în prima repriză prin golurile marcate de Dani Lung și Doman dintr-un penalty care nu a fost. Sorin Frunză l-a faultat în minutul 45 pe Mădălin Martin în afara careului, dar centralul partidei, Andrei Florin, a văzut infracțiunea în careu și a acordat lovitură de pedeapsă pentru giuleșteni. Doman a executat și rezolvat în mare parte soarta jocului.

Antrenament pentru „dubla” cu Clinceni și Iași

După pauză, rapidiștii au făcut spectacol pentru cei aproximativ 4.000 de fani prezenți în tribune. În 11 minute, alb-vișinii au marcat de trei ori, reușid să obțină cea mai concludendă victorie din acest campionat.

Golul cinci înscris de Ciolacu în minutul 63 a fost precedat de o fază comică. Astfel, portarul brăilean, Alin Comănescu a primit mingea de la un coleg și a încercat să-l dribleze pe atacantul giuleștean, însă acesta l-a contrat și mingea a ajuns în poartă. Victoria cu Brăila a fost doar un simplu antrenament pentru giuleștenii care se pregătesc pentru două partide care vor conta în lupta pentru promovare. Miercuri, elevii lui Viorel Moldovan vor juca în deplasare la Clinceni, ocupanta locului patru, iar sâmbătă în Giulești cu CSMS Iași (ora 16.15, TVR 1), principala contracandidată la promovare.

RAPID BUCUREȘTI
CF BRĂ‚ILA
5-2

D. Lung ”33, Doman ”45 – pen., E. Dică ”52 – pen., Martin ”56, Ciolacu ”63 / G. Iordache ”54, Ndigwe ”71

Drăghia – Al. Coman (N. Vasile ”57), Al. Iacob, D. Lung, I. Voicu (cpt.) – E. Dică (V. Negru ”57), Săndulescu – Martin, T. Bălan, Doman – Ciolacu (Lukanovic ”70)
Antrenor: Viorel Moldovan

Comănescu – L. Petean, D. Ignat, L. Ivan, Frunză (cpt.)(M. Dima ”67) – C. Roșu, M. Ionescu (D. Cazan ”60), Ochia (Olenic ”78), R. Neagoe, G. Iordache – Ndigwe
Antrenor: Alin Pânzaru

Articol scris de Victor STOICESCU

Foto: Răzvan LUPICĂ‚

Mihai Andries 09 Mar. 2014, 17:20 Campionat
Pe aceeași temă