Rapid CFR, victorie la scor de neprezentare în fața Dorohoiului. Colban: „Am lăsat de dorit”

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 16:32 Campionat
Rapid CFR, victorie la scor de neprezentare în fața Dorohoiului.** Colban:

După remiza din prima etapă, cu Farul Constanța, Rapid CFR Suceava a reușit să bifeze prima victorie din noul sezon al Ligii a II-a, după succesul cu 3-0 obținut sâmbătă pe stadionul Areni în fața celor de la FCM Dorohoi.

În prezența a peste 2.500 de suporteri, fotbaliștii rapidului au făcut un joc foarte bun și în același timp spectaculos în marea sa parte, reușind să-și creeze multe ocazii de gol, din care trei au fost concretizate pe tabelă. Rapidiștii au început bine confruntarea de pe Areni și după cinci minute de joc, atacantul Marius Matei primește o minge la marginea careului și, după ce-și întoarce adversarul direct, șutează puțin pe lângă poarta adversă. Gazdele mai au două ocazii, dar nu le concretizează, iar oaspeții echilibrează jocul și au o primă ocazie după un șut de la distanță, dar portarul Rohețki este la post. În minutul 36, Daniel Bălan centrează perfect de pe partea dreaptă, iar Marius Matei deschide scorul cu o minge trimisă cu capul sub transversală, asta deși era încadrat de doi fundași de la Dorohoi, scor 1 – 0.

Dealtfel, Daniel Bălan a făcut un meci foarte bun, cu multe incursiuni ce au destabilizat partea dreaptă a apărării adverse, dar și multe centrări perfecte. Cinci minute mai târziu, Mircea Negru îi pasează excelent pe partea stângă lui Bâgu, acesta intră în careu, driblează un fundaș și îi trimite excelent lui Negru în mijlocul careului, acesta din urmă trimițând balonul printre picioarele portarului Prisacă, scor la pauză, 2 – 0.

Sucevenii încep în forță și repriza secundă, iar Marius Matei este foarte aproape de al doilea său gol, la o fază în care își întoarce din nou adversarul și șutează din afara careului în bara transversală. După un șut puțin peste poarta oaspeților a lui Sumanariu, Marius Matei are o nouă șansă de gol, dar mingea lovită cu capul trece puțin pe lângă poarta adversă. Marinkovici are și el șansa de a înscrie, după ce a depășit mai mulți fundași adverși pe partea dreaptă, dar mingea șutată la colțul scurt se duce în plasa laterală.

Sumanariu a stabilit scorul final, după o pasă foarte bună primită de la Marinkovici

În minutul 71, același Marinkovici intră în careu și îi pasează perfect pe jos lui Sumanariu, care vine din spate și trimite cu latul pe colțul lung, fără speranțe pentru portarul Prisacă, scor 3 – 0. Rapdiștii nu se retrag în apărare și până la finalul jocului mai au câteva ocazii de a-și mări avantajul, dar oaspeții scapă fără gol, scor final 3 – 0.

Rapid CFR Suceava a început partida cu FCM Dorohoi în formula Rohețki – D. Bălan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin (cpt.) – Gheorghiciuc, G. Apostol, Sumanariu, Bâgu – M. Negru și M. Matei, pe parcursul jocului Sfrijan înlocuindu-l pe Negru, Golofca pe Sumanariu, iar Marinkovici pe Semeghin.

De cealaltă parte, la FCM Dorohoi, antrenorul Vespazian Colban a folosit un prim 11 format din V. Prisacă – A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Ursachi – Ghiviziu, Orășanu (cpt.) – Barabaș, Vrabie, Ed. Sandu – Grumezescu.

Tudoreanu și-a felicitat jucătorii pentru victorie și jocul din teren

La finalul primului succes din acest sezon al Ligii a II-a de fotbal, antrenorul echipei Rapid CFR Suceava, Bogdan Tudoreanu, s-a arătat încântat de jocul echipei sale, felicitându-și jucătorii pentru efortul depus.

„Îi felicit pe jucători pentru acest succes și mă bucur că am început cu dreptul meciurile de acasă cu o victorie categorică. Am făcut un joc bun pe care l-am controlat în permanență, ne-am creat multe ocazii, iar rezultatul final cred că este unul corect. Am știut că pornim cu prima șansă în fața unei echipe ce a promovat în acest an. Toată săptămâna le-am zis băieților că trebuie să intrăm concentrați și să dăm totul în teren pentru a câștiga și văd că jucătorii au înțeles și de aceea vreau să-i felicit încă o dată pentru efortul depus. L-am înlocuit pe Semeghin pentru a nu risca al doilea galben, mai ales că adversarii jucau toate mingile pe partea lui. E îmbucurător că avem patru jucători foarte tineri de valoare și putem conta oricând pe oricare din ei”, a explicat Bogdan Tudoreanu.

Colban se aștepta la un meci foarte greu pe Areni

Antrenorul oaspeților de la FCM Dorohoi cunoștea foarte bine echipa suceveană și știa că va avea o misiune dificilă pe Areni.

„Mă așteptam la un meci greu pe Areni și le-am spus acest lucru și elevilor înainte de această confruntare. După părerea mea, Rapid CFR Suceava stă în patru jucători, Semeghin, Bălan, Negru și, mai nou, Marius Matei, fotbaliști pe care-i cunosc foarte bine. Din păcate, jucătorii care au avut sarcina să-i blocheze pe faza de apărare n-au putut sau poate nu i-am ales eu pe cei ce puteau să facă acest lucru mai bine. Felicit echipa gazdă pentru o victorie meritată. Din păcate am avut fluctuație în joc față de prima etapă, când ne-am prezentat bine și chiar foarte bine, iar astăzi am lăsat de dorit. Sper ca pe parcurs să punem la punct pregătirea fizică și să scoatem puncte în următoarele etape”, a explicat Colban.

Tehnicianul de la Dorohoi a mai adăugat că obiectivul echipei sale rămâne în continuare salvarea de la retrogradare. „Obiectivul nostru rămâne salvarea de la retrogradare, dar din păcate avem un program greu, acasă cu Bacăul și în deplasare la Academica Pitești. Noi vom aborda fiecare partidă la victorie și vom vedea ce putem să scoatem din fiecare confruntare. Sper să ne mai întărim pe parcurs, deoarece au plecat trei jucători și am completat lotul doar cu unul singur față de echipa cu care am promovat”, a mai declarat Colban.

Marți, de la ora 16.30, Rapid CFR Suceava va evolua în faza a 5-a a Cupei României la Cetatea Târgu Neamț, iar sâmbătă, în etapa a III-a din Liga a II-a vor evolua în deplasare, la CF Brăila.

Sursa: Monitorul de Suceava
Foto și video: Gazeta de Suceava

Marius ANGHEL 08 Sep. 2014, 16:32 Campionat
Pe aceeași temă