Rămas și fără rinichi, Paul vrea să revină pe teren: „Sper să pot să mai fac în continuare sport”

Marius ANGHEL 21 Apr. 2013, 10:35 Campionat
Rămas și fără rinichi, Paul vrea să revină pe teren:**

Meciul împotriva UTei ar putea fi ultimul pentru tânărul portar al echipei Luceafărul Oradea. După o ciocnire cu Sindou Dosso, atacantul arădenilor, Dumitru Paul a acuzat dureri în partea stângă și după alte câteva minute în care a stat mai mult pe jos în loc să-și apere poarta, bihorenii au decis înlocuirea și trimiterea sa la spitalul din Arad.

„În minutul 30 am avut un contact cu atacantul de la UTA, am căzut, n-am avut aer pe moment, m-a luat ambulanța și m-a transportat la spital”, a povestit portarul Paul Dumitru, căruia, după investigațiile care i s-au făcut, i s-a recomandat o săptămână de pauză, diagnosticul medicilor fiind contuzie forte. „A continuat jocul timp de 7 minute după care a căzut jos, din nou, și a fost transportat la spital. La spital, medicii de la Arad l-au diagnosticat cu contuzie în zona lateral stânga”, a declarat antrenorul său, Florin Farcaș.

Verdictul medicilor din Arad a fost însă greșit și după ce starea de sănătate a lui Paul s-a înrăutățit pe timpul nopții de vineri spre sâmbătă, acesta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean din Oradea. Vestea primită a fost ca un fulger: rinichiul stâng trebuie extirpat.

Rămas fără rinichi, cariera fotbalistică a lui Dumitru Paul este în pericol, jucătorul de 22 de ani neavând nici splina după un alt incident asemănător pe care l-a avut în anul 2007, atunci când era junior la FC Bihor și s-a ciocnit violent cu un atacant de la Bega Timișoara.

În ciuda tuturor problemelor pe care le întâmpină, Paul se gândește cum să revină mai repede pe teren. „Sper să pot să mai fac în continuare sport, să nu trebuiască să abandonez”, a spus tânărul portar.

Antrenorul Luceafărului îl susține, la fel cum o face tot staff-ul și coechipierii săi. „Este un portar talentat, un portar care, dacă vă aduceți aminte, a fost declarat Ducadam II, în 2000”, a mai spus Farcaș.

Dumitru Vlad Paul are 22 de ani și a mai jucat la FC Bihor, ACU Arad, Arieșul Turda și Unirea Florești. Cu echipă de juniori a FC Bihor a devenit campion național, iar în finala cu Steaua a apărat patru lovituri de departajare fiind comparat atunci cu Helmuth Duckadam.

Articol scris de Marius ANGHEL

Foto: stirileprotv.ro

Marius ANGHEL 21 Apr. 2013, 10:35 Campionat
Pe aceeași temă