Radu Suciu nu știe cât va mai rămâne antrenor interimar la Ripensia. „Eu m-am simțit foarte bine la echipa a doua și la cele de juniori. Începem că construim ceva acolo”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 09:46 Campionat
Radu Suciu nu știe cât va mai rămâne antrenor interimar la Ripensia.**

Schimbarea de antrenor a fost benefică pentru Ripensia Timișoara, care, sâmbătă, în etapa a 14-a a Ligii 2, a reușit să scoată un 1-1 cu Dunărea Călărași. Rezultatul e cu atât important pentru interimarul Radu Suciu, deoarece formația din sudul țării avea până în acel moment o serie de zece succese consecutive în campionat, iar timișorenii au evoluat cu un jucător eliminat toată repriza secundă, pe lângă faptul că în ultimele cinci etape avea tot atâtea înfrângeri. Nu a fost însă o zi la fel de fericită pentru Dan Alexa, care a împlinit ieri 38 de ani fără satisfacția unei victorii.

Radu Suciu a folosit un sistem de joc 5-3-2 la revenirea sa pe banca Ripensiei, dar a spus că nu e convins că va rămâne acest sistem după ce revine Vlădia, suspendat pentru meciul cu Călărași. „E o redresare, având în vedere că venim după cinci înfrângeri. După cinci înfrângeri, moralul nu poate fi decât destul de afectat. E foarte bun rezultatul, mai ales că am întâlnit un adversar într-adevăr redutabil. Retragerea din repriza secundă s-a datorat faptului că am jucat în inferioritate numerică. Nu aveam alternative, mai ales că am întâlnit o echipă destul de solidă, bine pregătită fizic, cu jucători foarte periculoși”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Incertitudine pe banca Ripensiei

Conform surselor din fotbalul timișorean, Radu Ienovan caută un antrenor localnic și fără mari pretenții financiare, însă, deocamdată, nu are succes. De aceea, interimarul Radu Suciu nu știe câte meciuri va mai conduce prima echipă a Ripensiei. Cum nu are licența necesară să fie antrenor principal în Liga 2, Suciu poate sta cel mult o lună ca interimar.

„Nu știu ce să spun. Eu m-am simțit foarte bine la echipa a doua și la cele de juniori. Începem că construim ceva acolo. Asta este extrordinar de bine, în sfârșit punem bazele pepinierei proprii. Noi suntem un club modest și trebuie să avem pepinieră. Trebuia să facem altă atmosferă. Încă nu este ceea ce ne dorim, asta este clar. Când sunt înfrângeri, ies la iveală lucruri care altfel nu răbufneau. Principala noastră problemă este să refacem unitate echipei, moralul și relațiile dintre ei. Atunci va merge și jocul”, a adăugat Suciu.

Cu remiza de ieri, Ripensia a făcut 18 puncte și se află pe locul 11 în clasament. În etapa următoare, echipa timișoreană joacă în deplasare la Olimpia Satu Mare.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 09:46 Campionat
Pe aceeași temă