Radu Suciu îi predă „ștafeta” lui Paul Codrea la Ripensia: „Este, din clipa aceasta, antrenorul echipei. El va face programul. Eu chiar nu știu ce voi face”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 09:50 Campionat

În ultima etapă a Ligii a 2-a din 2017, Ripensia și Luceafărul au terminat la egalitate, scor 4-4, la Timișoara. A fost un meci foarte antrenant, la care a venit și finanțatorul din umbră al bihorenilor, Nicolae Sarcină, cu președintele Lucia Vladimirescu. Radu Suciu a admis că poate uneori a greșit ca antrenor interimar și a analizat oportunitățile lui Mediop în viitorul apropiat. Dulca a fost supărat și a fugit repede destul de repede la autocar.

La ultimul meci pe bancă, Suciu, care pe foaia de arbitraj a fost trecut director sportiv, i-a avut drept „clienți” pe Dalin Munteanu și pe Laurențiu Tudor. După ce Claudiu Matiș sau Denis Golda nici nu mai prind lotul, tânărul jucător cu profil ofensiv Andrei Dumiter a intrat și el cam târziu și a avut o fază periculoasă. Suciu nu își reproșează însă prudența.

„Eu nu pot să reproșez nimic jucătorilor, s-a jucat bine, s-a jucat frumos. Au fost erori, care vor fi întotdeauna, azi au fost cam multe, asta e. Bobină a jucat exact ce am cerut, nu știu dacă puteam forța mai repede cu Dumiter. Așa cum am simțit echipa, cred că nu. Antrenorul greșește întotdeauna, în afară de Mourinho. Și eu am greșit probabil astăzi. E extrem de important că am reușit să revenim de trei ori și asta vorbește multe despre cum s-a schimbat starea de spirit după victoria de la Suceava. Pe Munteanu l-am certat pentru că greșește foarte mult la repuneri. Este foarte precipitat, agitat și asta se transmite și echipei și asta nu e bine. Tudor a rămas prea jos când echipa urca în atac. Rămânea prea mult în zona stopperilor, în loc să urce ca să fie al recuperare imediat. Și are tendința de a juca complicat, acest lucru probabil se va corecta în iarnă”, a spus Radu Suciu după meciul nebun cu Luceafărul Oradea.

De luni, echipa e preluată de Paul Codrea

Suciu a mărturisit că nu s-a gândit dacă va mai rămâne ca director tehnic. „Eu mi-am terminat mandatul. Paul Codrea este, din clipa aceasta, antrenorul echipei. El va face programul. Eu chiar nu știu ce voi face, să vedem, ce vrea și conducerea clubului. Nu m-am gândit ce voi face, mi-a plăcut să mă ocupă și de echipa a doua, și de cea de under 19”, a punctat Suciu.

Fostul portar al Politehnici a vorbit și de golgheterul Mediop, remarcând foarte bine că nu a avut în toate partidele determinarea din ultimele două runde, probabil, cu gândul la un transfer. „Mediop a avut astăzi o atitudine foarte bună cu uneori nu a avut. În Liga a 2-a este mai greu. Nu orice minge lungă înseamnă că o ajunge primul și o finalizează. Aici ai una-două pe meci și trebuie să o concretizezi. Jucătorii sunt mai experimentați, mai bine pregătiți fizic”, a spus Suciu despre senegalezul cu 14 goluri marcate.

Paul Codrea, fost jucător în Italia la echipe precum Genova, Palermo, Siena sau Bari, confirma la începutul săptămânii că se află în tratative cu clubul roș-galben, dar spunea că nu e nicio grabă în privința numirii sale. „Eu, deocamdată, nu am semnat cu Ripensia. 100% nu voi fi eu pe bancă la meciul de sâmbătă. Nu mă grăbesc, nici din partea lor nu a existat vreo presiune. Eu nu am reziliat încă nici contractul cu Ghiroda. Nu mi s-ar părea normal să apar la antrenamente dacă nu am semnat nimic. Și eu mă pot răzgândi, se pot răzgândi și ei. Mă gândesc că dacă era o presiune, se urgentau mai mult lucrurile”, ne-a declarat Codrea, care pleacă de la Ghiroda tocmai în contextul oportunității de a fi antrenor principal în Liga a 2-a.

Paul Codrea a făcut primii pași în antrenorat la ASU Poli, în Liga a 5-a și a 4-a, iar de acolo a ajuns la ACS Ghiroda, pe care a pregătit-o în Liga a 3-a. ACS Ghiroda a încheiat turul Ligii 3 pe locul 9 din 15 în Seria a 4-a, cu 18 puncte acumulate în 14 meciuri.

Radu Suciu a preluat Ripensia de la Bogdan Steop în luna octombrie și a condus-o începând de la meciul cu Dunărea Călărași (1-1, et. 14), de pe 28 octombrie. Opt jocuri a fost interimar Suciu, de pe marginea terenului sau din tribună, cu toate că gruparea timișoreană avea un termen de 30 de zile pentru a-și numi un nou antrenor principal, însă FRF a închis ochii și nu a dictat neprogramarea în campionat a echipei. În cele opt meciuri a înregistrat două victorii, cinci egaluri și două înfrângeri.

11 este locul ocupat de Ripensia Timișoara la finalul anului 2017 în Liga 2. Cu cele 25 de puncte acumulate se află la egalitate cu UTA, însă o depășește la golaveraj. 6 victorii, 7 egaluri și 8 înfrângeri sunt rezultatele înregistrate de ripensiști în 21 de etapei, golaverajul fiind unul pozitiv: 42-31. În primele cinci etape ale actualului sezon a fost liderul Ligii 2.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 10 Dec. 2017, 09:50 Campionat
Pe aceeași temă