Lui Petruescu nu i-au ieșit calculele cu 1 punct și jumătate per meci la ASU Poli și e fericit că a venit vacanța. Bogdan Andone se plânge de numărul mare de jocuri

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 14:48 Campionat
Lui Petruescu nu i-au ieșit calculele cu 1 punct și jumătate per meci la ASU Poli și e fericit că a venit vacanța.** Bogdan Andone se plânge de numărul mare de jocuri

După ce au remizat fără goluri marcate în partida dintre ASU Politehnica și Energeticianul (scor 0-0), antrenorii Cosmin Petruescu și Bogdan Andone au părut mulțumiți de rezultatul obținut. Cel al timișorenilor a precizat că ar fi vrut câteva puncte mai mult înainte de vacanța de iarnă, în timp ce cel al petroșănenilor spune că a fost un tur cu mult prea multe meciuri.

Petruescu a recunoscut că totuși nu e plăcut că a făcut un egal acasă. „Suntem Politehnica Timișoara, deviza noastră este obligatoriu înainte. Un rezultat de egalitate pe teren propriu nu poate să ne mulțumească, indiferent de numele și valoarea adversarului. Dacă ne raportăm la contextul general în care s-a disputat această partidă, consider rezultatul echitabil și din punctul meu de vedere. Chiar dacă îmi e greu să recunosc, trebuie să recunosc că rămâne un punct câștigat, dacă ne raportăm la contextul general cu care am început acest joc, de la problemele cu accidentările, suspendările, absențele pe care le-am avut pentru jocul de astăzi și cu cele trei schimbări medicale pe care am fost nevoit să le fac”, a precizat antrenorul lui ASU Poli.

Denis Radu, încă un debut de la talentata grupă a lui Iulian Prodana

Antrenorul a precizat că ar fi debutat mai mulți tineri dacă avea ceva mai multe puncte în „tolbă”. „Un punct câștigat și fără gol primit, ceea ce este dătător de speranțe cu atât mai mult cu cât am și debutat un copil născut în 2003 (n.r. – Denis Radu). Din ce am înțeles, domnul Ionuț Popa mi-a luat-o înainte și a debutat un băiat mai tânăr (n.r. pe timișoreanul Cătălin Vulturar). Dar UTA are 29 sau 28 de puncte. Și-au permis lucrul acesta. Dacă mai aveam și noi mai multe puncte cu siguranță erau și alți copii de 2003. Au fost cinci pe bancă și sperăm ca din retur să apucăm să-i debutăm și cei care au apucat deja să joace să aibă mai multe minute”, a explicat Petruescu.

Din retur, tehnicianul spune că tinerii vor primi mai multe șanse. „Este foarte bine că vine vacanța. Pentru mulți jucători, 23 de săptămâni de pregătire consecutive sunt foarte multe, pentru că nu au fost obișnuiți cu un astfel de ritm. Să nu uităm că mulți dintre ei au jucat și 23 de meciuri oficiale, 21 în campionat și două în Cupa României. Pe parcursul acestui tur de campionat mare parte din acești copi au venit de la copii și juniori, de la Liga a III-a, sau din ligile inferioare. A nu se înțelege că nu am încredere în ei. Am încredere în ei. Au crescut de la meci la meci și vor crește în continuare. Este binevenită această pauză, ne putem recupera jucătorii accidentați, ne putem reface din punct de vedere fizic și mental pentru a aborda cu altă încredere parte a doua a campionatului”, a punctat Petruescu.

Mai dorea o victorie și un egal

Despre prima jumătate de sezon petrecută la Politehnica, antrenorul a precizat că făcuse calcule puțin mai optimiste. „Cu 25 de puncte acumulate, Politehnica Timișoara este undeva sub 3-4 puncte la ceea ce am estimat la începutul campionatului. Mi-am dorit să mergem undeva cu o proporție de 1,5 puncte per meci, pentru a putea fi în grafic și a nu avea emoții cu zona nisipurilor mișcătoare cum a zis prietenul meu Alex Pelici”, a conchis lugojeanul.

Andone sune că fanii echipei la care antrena în urmă cu un an meritau goluri marcate

Bogdan Andone a recunoscut că meciul ar fi fost mai frumos cu goluri marcate. „Din păcate, un punct. Dar cred că a fost un meci echilibrat cu un rezultat echitabil. Cred că punctele au fost împărțite corect până la urmă. Am avut și noi situații de a marca, au avut și ASU. Îmi pare rău că nu s-au marcat goluri, pentru că oamenii care au fost la stadion meritau mai mult de la acest meci. Mă bucur pentru cei din echipa mea că am reușit să debitez un copilaș născut în 2002 astăzi. E un lucru important pentru viitorul lui fotbalistic”, a precizat antrenorul Energeticianului.

Consideră că sunt prea multe meciuri

În martie anul trecut, Andone îl critica dur pe președintele FRF Răzvan Burleanu, care a fost reales la FRF. Acum, tehnicianul a vorbit despre numărul prea mare jocuri în liga secundă. „Din păcate, sfârșitul de sezon… E un campionat extrem de lung. Cu cele 21 de etape și etapele de Cupă ajungi la 23-24 de meciuri. Eu zic că echipele de Liga a 2-a nu au un lot așa de numeros și un buget așa de mare încât să își permită să ducă acest sezon. Se joacă pe terenuri înghețate, pe terenuri grele. Felicit Politehnica pentru starea gazonului. E un gazon extraordinar pentru această vreme și mă ucur că am rueșit să scoatem un punct”, consideră fostul rapidist.

A regăsit entuziasmul la fosta sa echipă și s-a ferit de comparații

Andone a vorbit și despre Politehnica, pe care o antrena acum un an de zile. „Multe accidentări, multe probleme. E același entuziasm al echipei, aceeași preocupare. Până la urmă, pe plan fotbalistic rezultatele contează mai mult decât jocul sau orice altceva. Îmi doresc, sincer să fie cât mai sus în prima parte a campionatului. Sunt sigur că dacă vor avea liniște și susținere, vor ajunge acolo unde își doresc”, a precizat actualul antrenor de la Energeticianul.

Întrebat despre o comparație, Andone nu a acceptat provocarea. „Nu vreau să discut acest aspect, pentru că au fost alți jucători, alte idei. Fiecare își face treaba și ca antrenor și ca jucător într-o filozofie sau într-o structură. Eu sunt convins că ei au dat și au făcut maximul pentru echipă în toate meciurile. Probail și ghinionul și alte aspecte i-au făcut să nu aibă mai multe puncte”, a conchis tehnicianul.

La finalul primei părți a sezonului, după 21 de etape, ASU Politehnica e cea mai bine clasată echipă timișoreană dintre cele trei prezente în Liga 2, cu 25 de puncte, pe locul 11, în timp ce Energeticianul va ierna pe locul 8, cu 29 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

 

Marius ANGHEL 09 Dec. 2018, 14:48 Campionat
Pe aceeași temă