Răchită se simte mâhnit după înfrângerea cu Petrolul și le ține pumnii ploieștenilor să prindă locul de baraj: „Sper să-i văd la anul în Liga 1”

Marius ANGHEL 21 May. 2019, 17:25 Campionat

ACS Poli a pierdut greu meciul de luni seară de la Ploiești, 0-1 cu Petrolul, cu un gol primit în minutul 69 de la Sergiu Arnăutu. Antrenorul timișorenilor, prahoveanul Valeriu Răchită, o legendă a clubului galben-albastru, și-ar fi dorit cel puțin un punct pe „Ilie Oană”, pentru „așa îți câștigi respectul” în fața suporterilor, conform spuselor sale de dinaintea întâlnirii.

Totuși, Răchită a spus că înfrângerea e mai dulce atunci când e suferită în fața echipe de suflet și a transmis că speră ca Petrolul să prindă locul de baraj.

„Sunt mâhnit, sunt supărat, dar, parcă, e mai dulce înfrângerea când o primești de la echipa ta de suflet, pe stadionul la care ai contribuit și le țin pumnii celor de la Petrolul să ajungă la baraj, poate în Liga 1. Fotbalul se joacă doar pe teren. Așa am discutat cu jucătorii, cu cei din conducere. Vom juca, chiar dacă nu mai avem șanse matematice să ne salvăm. Vom juca doar pe teren și cred eu că astăzi am onorat acest brand Poli Timișoara, mai mult noi, cei care suntem veniți din altă parte, decât bănățenii adevărați”, a vorbit Valeriu Răchită la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

Crede în șansele Petrolului de a prinde locul de baraj, cu condiția ca „cei trei domni care sunt în alt echipament să nu se implice”

Întrebat despre șansele Petrolului la promovare, fostul jucător și antrenor al echipei de la Ploiești a readus în discuție greșelile făcute de actualii conducători. Chiar dacă „lupii” pornesc cu șansa a doua la clasarea pe locul 3, Răchită crede că „U” Cluj se mai poate împiedica dacă nu va fi ajutată de arbitri.

„Într-adevăr, am avut dreptate când trăgeam semnale de alarmă în privința managementului clubului, că nu s-au adus jucătorii necesari pentru accederea în Liga 1. Acum, se încearcă pe acest final de campionat prinderea locului 3. Le urez baftă. Sunt o echipă cu totul pus la dispoziție, cu suporteri extraordinari și sper să-i văd la anul în Liga 1. Noi ne-am dus la Snagov, ei fiind pe primul loc și noi pe ultimul, și am făcut 0-0. Și mâine se poate întâmpla, pentru că știu ce se întâmplă la Snagov, sunt jucători cu caracter în vestiar, se poate întâmpla orice mâine și sper ca cei trei domni care sunt în alt echipament să nu se implice în jocul de mâine așa cum s-au implicat în jocul ACS Poli Timișoara – „U” Cluj”, a mai spus Răchită.

„Nu prea ne bagă nimeni în seamă. Brandul Poli merită mai mult”

Despre viitorul său la ACS Poli, Răchită spune că încă nu știe ce se va întâmpla, fiindcă patronatul, referindu-se aici în special la primarul Nicolae Robu, nu s-a mai interesat de echipă. Antrenorul a anunțat că jucătorii străini ar putea pleca de la echipă săptămâna următoare.

„Încă n-am reușit să vorbim cu patronatul, ca să spunem așa. Ca să înțelegeți, de patru luni, acești jucători sunt profesioniști. Etapa trecută au câștigat cu FC Argeș. Dar, deja străinii au venit la mine și mi-au spus că s-ar putea ca de săptămâna viitoare să se întoarcă acasă, pentru că nu mai au cum să-și plătească facturile. Nu prea ne bagă nimeni în seamă. În afară de președinte și Fane Nanu, pe la noi nu a mai trecut nimeni, decât suporterii și, cred eu, că brandul Poli merită mai mult. Nu știu ce voi face, pentru că nu am mai vorbit cu nimeni din patronat. Decât, așa, câte un mesaj de Paște. Dar… cam atât”, a transmis Răchită.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, ACS Poli ocupă locul 18, cu 29 de puncte și e retrogradată matematic. Echipa timișoreană mai are meciuri cu CS Mioveni (a) și Daco-Getica București (d).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 21 May. 2019, 17:25 Campionat
Pe aceeași temă