Răchită, pe cai mari după ultima victorie cu ACS Poli: „Sunt convins că suporterii noștri cred acum în salvare”. Antrenorul, ironic cu Ovidiu Herea

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 11:59 Campionat

ACS Poli a urcat pe locul 18, al treilea sub „linia roșie”, după succesul cu 1-0 obținut pe teren propriu cu Metaloglobus București, miercuri, în etapa intermediară. Valeriu Răchită a devenit foarte optimist în șansele echipei de a se salva de la retrogradare și a promis că pe 2 iunie, după ultima etapă, programată de Ziua Copilului, va face un meci demonstrativ, pentru suporterii echipei.

Răchită spune că echipa joacă acum la rezultat, dar spectacolul se va face după salvarea de la retrogradare. „Această victorie ne obligă. Sunt convins că suporterii noștri cred acum în salvare. Noi am crezut de la început. Un meci nu foarte spectaculos, dar noi ne-am făcut în așa fel tactica încât să câștigăm cele trei puncte. Spectacolul sper eu să-l lăsam pe data de 2 iunie, când vom face un meci demonstrativ, și vom face spectacol, să se termine meciul 10-9, să dăm goluri din foarfecă și cu exteriorul. Noi, Poli Timișoara, și cu suporterii. Tot stafful, cu președintele în poartă. Voi juca și eu. Atacant. Am jucat toată viața fundaș, acum vreau să joc atacant”, a precizat antrenorul bănățenilor la finalul meciului cu Metaloglobus.

Tehnicianul prahovean spune că diferența în joc pentru echipa lui s-a făcut la mai multe capitole. „La atitudine, la respectarea sarcinilor de joc, la determinare, la condiție fizică, la multe”, a precizat Răchită.

Altă opinie decât Laszlo Balint despre arbitraj

Dacă antrenorul bucureștenilor s-a plâns că gazdele au primit penalty pentru henț și echipa sa nu, deși infracțiunea jucătorului lui Metaloglobus a fost mult mai clară, Răchită e de altă părere. „Nu am ce să comentez, e părere lui. Așa aș putea să spun și eu că au fost foarte multe faze la limită care au fost interpretate pentru ei, faulturi. Și eu sunt supărat când pierd. Sunt negru. Așa, pe joc, în afară de o situație – două, la învălmășeală, la faze fixe. În rest, nu prea ne-au surprins. Dacă pun pe seama arbitrajului înfrângerea de aici, cred că greșesc”, a precizat antrenorul echipei ACS Poli despre acest aspect.

Ironii despre Ovidiu Herea

Răchită a avut ironii și pentru Ovidiu Herea. „Am înțeles că Ovidiu Herea era foarte nervos că a pierdut meciul și că jucătorii noștri, pe care el nu-i cunoștea, au îndrăznit să-l bată la fotbal. L-am trimis repede pe domnul președinte să aplaneze conflictul. Dar nu a fost un conflict. Așa se mai întâmplă, meleuri la sfârșitul meciului”, a precizat Valeriu Răchită, întrebat ce s-a petrecut la final de joc.

După 29 de etape, ACS Poli are 22 de puncte, la fel ca CS Balotești, pe care a devansat-o la golaveraj și i-a luat locul 18. Salvarea de la retrogradare a echipei timișorene ține însă de un miracol, fiindcă prima clasată deasupra locurilor care duc în Liga 2, chiar ASU Politehnica, are cu zece puncte mai mult.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 11:59 Campionat
Pe aceeași temă