Răchită oftează cu revoltă după victoria cu FC Argeș: „Din păcate, ne-au părăsit toți!”. Dezvăluirile antrenorului de la ACS Poli

Marius ANGHEL 16 May. 2019, 17:38 Campionat

Victoria cu 1-0 obținută de ACS Poli cu FC Argeș, miercuri, în etapa a 35-a a Ligii 2, după retrogradarea matematică a pus sare pe rana oamenilor din club. Prin vocea antrenorului-manager Valeriu Răchită, alb-violeții au spus că se simt abandonați. Acesta s-a ferit să nominalizeze, dar, din tot ce a spus, reiese că în campania pentru alegerile europarlamentare, primarul Nicolae Robu a uitat să ajungă la stadionul Electrica.

Răchită a sugerat că a fost, metaforic vorbind, sedus și abandonat. „I-am felicitat pe jucători, le-am spus că aștept o reacție din partea lor și să respecte clubul, blazonul. Cred că le-am respectat. Chiar dacă se mai strecoară câte una câte alta, noi chiar ne respectăm meseria de fotbaliști și blazonul. Astăzi am jucat cu cinci juniori în teren. Am mai introdus pe parcurs ei pe Nilă (născut 1985), eu pe Chiriac (născut 2002), dar rezultatul este în favoarea noastră. O victorie muncită, merită felicitări, la fel ca și cei care am rămas lângă Poli. Vreau să vă spun că lângă Poli mai suntem foarte puțini acum la greu. Am rămas eu, stafful meu, președintele, Fane Nanu, câțiva apropiați. În rest, nimeni! Mă refer la cei care ar fi trebuit să respecte blazonul și brandul Poli, care trebuiau să asigure condiții de performanță, comunitatea locală, pentru a duce mai departe branul Poli. Din păcate, ne-au părăsit toți! Când am venit eu, am vorbit ceva. Din păcate, au rămas doar vorbe. Nu atac pe nimeni. Eu constat realitatea. Că acum două luni erau mult mai multe persoane lână noi și acum au rămas foarte puține”, a precizat, după meci, antrenorul.

Clubul are probleme tot mai mari cu banii

Deși în iarnă, cei de la ACS Poli spuneau că aveau un buget bun, acum, clubul cu aproape 10 milioane de euro datorie pentru care s-a intrat în insolvență, o duce tot mai greu. „Cu mine nu a mai vorbit din patronat, ca să spun așa, nimeni de o lună și ceva. Eu îmi respect angajamentul, stau pe baricade. Nu știu… Administratorul special se duce dintr-o firmă în alta să încerce să ne asigure minimul necesar, să plătească organizarea de meci, arbitrajele, observatorii. Salariile, salariile… Dar nu ați auzit nimic de la noi niciodată! Noi nu ne-am plâns. Nu a venit Iepurașul… De unde? Ce să facem. Nici nu mai știu ce să le spun jucătorilor. Le-am spus să-și facă meseria, că sunt profesioniști și să joace toate meciurle care au mai rămas la maximum”, a mai dezvăluit Răchită.

Altfel, antrenorul e supărat ca a pierdut un alt ploieștean pentru jocul cu Petrolul, pentru o fază stupidă. „Mă afectează enorm pentru că Manolache a luat al patrulea galben la o minge oprită, nu a auzit fluierul. A dat în minge și a luat al patrulea galben”, a precizat Răchită, întrebat dacă e afectat din cauza cartonașelor galbene primite în meciul cu Pitești.

ACS Poli a ajuns la 29 de puncte, dar se menține pe locul 18, retrogradabil, și va juca luni, de la ora 18:00, la Ploiești, cu Petrolul.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 16 May. 2019, 17:38 Campionat
Pe aceeași temă