Răchită nu dă jos milităria din pod nici înainte de meciul cu Clinceni: „Unii jucători se cred pe FIFA, în 2019, când ei sunt în viața reală. I-am trimis forțat la o masă comună”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 14:56 Campionat
Răchită nu dă jos milităria din pod nici înainte de meciul cu Clinceni:**

ACS Poli primește vizita celor de la Academica Clinceni la finalul acestei săptămâni, sâmbătă, de la ora 11:00, într-un meci ce contează pentru etapa a 25-a a Ligii 2. Antrenorul Valeriu Răchită a luat măsuri după jocul pierdut la Arad weekendul trecut, 1-2 cu UTA, și i-a pus pe jucători să discute doar ei între ei la o masă comună. De asemenea, fotbaliștii care nu au atitudinea cerută de stafful tehnic sunt în continuare lăsați în afara lotului.

În mare parte, Răchită e decis asupra echipei pe care o va folosi contra Clinceniului, ocupanta locului 3 în Liga 2. Va lipsi Antonio Manolache, convocat la naționala U19, dar și fundașul central Uyi, accidentat. În schimb, nu mai e suspendat Sorel Chemin.

„Am stat de vorbă cu băieții. Ne așteaptă un meci extrem de greu, pe care trebuie să-l câștigăm. Trebuie să ne facem norocul și noi. Clinceniul este o echipă bună, sunt pe locul 3, au jucători buni, tineri de perspectivă luați împrumut de la FCSB sau jucători cu experiență, ca Patriche sau Olariu. Sper ca băieții noștri să înțeleagă ce am lucrat la antrenament săptămân aceasta. Sper ca mâine să fiu inspirat. Mai am două semne de întrebare. Voi vedea după analiza celor de la Clinceni”, a precizat Răchită.

„Armata” continuă la ACS Poli

În lot va fi și Cosmin Bîrnoi, pe fondul absențelor colegilor, mai ales a lui Manolache, jucător Under 21. Răchită spune că unii jucători nu au atitudinea potrivită, astfel că îi lasă în afara lotului, așa cum a făcut-o și înaintea meciului cu UTA.

„Sunt anumite probleme de atitudine, de mentalitate, pe care încerc să le corectez. Din păcate, sunt unii jucători care nu vor să fie ajutați și nu putem lucra în favoarea lor fără ca ei să-și dorească. Iau meseria asta de fotbalist profesionist ca o joacă și se cred pe FIFA, în 2019, când ei sunt în viața reală”, a precizat antrenorul echipei ACS Poli.

Valeriu Răchită a trimis jucătorii să aibă o discuție între ei. „Săptămâna aceasta i-am trimis forțat la o masă comună, doar să stea să-și spună în față ce au de făcut și de reproșat unul altuia. Concluzia a fost că nu mai e de glumit și că trebuie să tragem toți la aceeași căruță pentru ca Poli să urce în clasament”, a mai spus Răchită.

Înaintea desfășurării etapei a 25-a, Academica Clinceni se află pe locul 3, cu 52 de puncte, iar ACS Poli e departe, pe 19, cu 14 puncte. Meciul direct dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica din Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 15 Mar. 2019, 14:56 Campionat
Pe aceeași temă