Răchită, încrezător că ACS Poli o poate doborî pe Electrica și pe Luceafărul: „Când te uiți în clasament și vezi Poli sub linie, nu mai ai chef nici de mâncare”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Feb. 2019, 16:51 Campionat
Răchită, încrezător că ACS Poli o poate doborî pe Electrica și pe Luceafărul:**

ACS Poli joacă, sâmbătă, din nou pe teren propriu, pe arena Electrica, cu Luceafărul Oradea de data aceasta, după ce săptămâna trecută a învins-o cu 1-0 pe Ripensia. Antrenorul Valeriu Răchită e gata să-i arunce în luptă și pe ultimii transferați, Alexandru Bădăuță și Antonio Manolache, mai ales că nici acum nu are tot lotul valid. Acesta se așteaptă la un meci diferit față de cel cu concitadina roș-galbenă, dar este încrezător.

Răchită spune că echipa va fi binedispusă abia când va urca pe locul 15. Momentan a scăpat de ultimul loc și e pe penultimul. „Luceafărul este o echipă din a doua jumătate a clasamentului. Gândul nostru este numai pentru a câștiga acest meci și de a obține cele trei puncte. Așteptăm suporterii în număr cât mai mare la stadion, pentru că avem mare nevoie de ajutorul lor. Sperăm ca după meci să vorbim de o nouă victorie. Până nu vom fi deasupra linie roșii vom fi toți îmbufnați, triști. Când te uiți în clasament și vezi Poli sub linie, nu mai ai chef nici de mâncare, de somn nici nu mai vorbim. I-am conștientizat că pentru ei nu contează altceva, nu mă intersează familie, lucrurile colaterale”, a precizat Răchită.

Antrenorul echipei timișorene spune că Bădăuță și Manolache vor fi în lot și au șanse chiar să fie și titularizați, mai ales în contextul în care nu tot lotul e valid. Rogoveanu este încă accidentat, după ce săptămâna trecută a forțat, și se așteaptă un verdict al medicilor, iar Sorel Chemin mai are de ispășit o suspendare, după o eliminare luată când juca în Cipru. „Nu i-am adus degeaba, i-am adus pentru a crea o concurență la nivelul lotului. Și Manolache și Bădăuță sunt jucători de valoare, poate unul dintre ei să fie chiar titular mâine”, a punctat Răchită.

Răchită se așteaptă la altfel de meci cu Oradea

Valeriu Răchită a spus că echipa sa va face pressing contra oaspeților. „Am văzut de câteva ori meciul Luceafărului cu ASU. Este o echipă schimbată față de tur. Au jucători buni, de valoare, va reveni și Preoteasa, care a fost suspendat. Probabil vor avea un accidentat, fundașul dreapta Wanya. I-am disecat, ca să spun așa. Cred că meciul va fi diferit. Ei vin după un semieșec acasă, care putea fi mai drastic după ocaziile mai clare ale celor de la ASU. După un rezultat negativ vor încerca să recupereze punctele pierdute. I-am citit destul de bine, au o coloana vertebrală a echipei destul de puternică, cu jucători buni, îmbină experiența cu tinerețea. Au jucători împrumutați de la CFR, jucători cu execuții foarte bune ca Vasile Pop”, a spus Vivi Răchită despre adversarul de sâmbătă.

Înaintea etapei a 23-a a Ligii 2, ACS Poli e pe locul 19, cu 13 puncte. Luceafărul are 24 de puncte și ocupă locul 14. Meciul direct are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe Electrica și nu e televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: ACS Poli

Anda DELIU, Marius ANGHEL 28 Feb. 2019, 16:51 Campionat
Pe aceeași temă