Răchită, după ce Sportul Snagov și-a întrerupt seria victoriilor la Pitești. „A câștigat echipa care a avut atitudine, care s-a sacrificat pentru rezultat”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Sep. 2017, 13:35 Campionat

Victoriile consecutive cu Dacia Unirea Brăila (1-0, deplasare) și Olimpia Satu Mare (2-0, acasă) dăduseră încredere jucătorilor echipei Sportul Snagov. Ilfovenii urcaseră în clasament și erau priviți cu teamă și de adversarii de la FC Argeș, cei pe care urmau să îi întâlnească în etapa a 9-a.

Elevii lui Valeriu Răchită au confirmat așteptările, au oferit o replică bună piteștenilor, însă n-au reușit să obțină un nou rezultat pozitiv. După ce au primit gol în minutul 63, de la Vasile Buhăescu, Iulian Anca-Trip fiind învins cu un șut din interiorul careului, ilfoveni s-au trezit imediat în superioritate numerică, după eliminarea pentru cumul de galbene a lui Ionuț Șerban. Însă n-au reușit în ultima jumătate de oră a meciului să înscrie măcar golul egalizator.

La finalul partidei din Trivale, cedată cu 0-1, Valeriu Răchită a considerat că meciul cu FC Argeș a fost decis de determinarea jucătorilor și de experiența lui Buhăescu. Antrenorul a mai avut un remarcat de la echipa adversă și a transmis că se bucură că Piteștiul are din nou club în Liga 2.

„Felicit FC Argeș pentru victorie. Un meci echilibrat decis de valoarea individuală a jucătorului Vasile Buhăescu, pe care eu îl cunosc foarte bine. L-am avut și eu la Petrolul, m-a ajutat să promovez. Este un caracter extraordinar și un fotbalist de valoare. Noi am încercat să închidem culoarele. Știam că FC Argeș este o echipă cu un joc elaborat, cu câteva valori autentice. Îmi place mult copilul Grecu. Din păcate, astăzi nu am reușit să câștigăm. Veneam după două victorii consecutive, Piteștiul după două înfrângeri. Astăzi a câștigat echipa care a avut atitudine, care s-a sacrificat pentru rezultat. Mă bucură faptul că s-a reluat istoria lui FC Argeș și că echipele de tradiție cum sunt FC Argeș, Petrolul, Farul, U Cluj revin în prim planul fotbalului românesc. Era păcat ca aceste simboluri să dispară. Sper la mai mult din partea autorităților locale și județene ca această echipă să fie ajutată pentru că nu avem foarte multe repere din punct de vedere sportiv în Româna. FC Argeș chiar este un reper”, a spus Valeriu Răchită la conferința de presă.

După nouă etape desfășurate în Liga 2, Sportul Snagov se află pe locul 9, cu 14 puncte, la egalitate cu CS Mioveni și FC Argeș, echipe care stau însă mai bine la golaveraj. În runda următoare, ilfovenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu UTA Arad, a 16-a clasată, cu doar 9 puncte.

 
Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 25 Sep. 2017, 13:35 Campionat
Pe aceeași temă