Răchită, dezlănțuit înaintea meciului cu „U” Cluj, unul așteptat cu „săbiile pe masă”. Sabău, ironizat: „Managerul general s-a îmbrăcat în trening și a coborât pe teren”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 May. 2019, 16:09 Campionat
Răchită, dezlănțuit înaintea meciului cu

ACS Poli încă mai crede într-o minune înainte de meciul cu „U” Cluj, în contextul în care unele cluburi speră că vor mai „dispărea” alte echipe din peisaj și primele locuri de sub linie vor juca și sezonul viitor în liga secundă. În Ardeal, a fost o săptămână zbuciumată după ce Ripensia s-a impus în fieful „Șepcilor roșii”. În stilul său caracteristic, Valeriu Răchită a ironizat situația de la adversari și a spus că are informația că, de două zile, Ioan Ovidiu Sabău conduce antrenamentele la Universitatea.

Antrenorul timișorenilor se așteaptă contra Universătății Cluj la cel mai greu meci din acest an, unul cu „săbiile pe masă”. „Un meci important pentru noi și pentru ei. Venim după victoria cu ASU, o victorie frumoasă, și ei vin după înfrângerea cu Ripensia. Un meci ciudat, pe care l-am văzut de două ori și pe care cred că l-au pierdut printr-un ghinion teribil. În minutul 90+2 au avut trei șanse de a marca și apoi, la o degajare, a dat gol Ripensia. Ne așteaptă poate cel mai greu meci pe care îl putem avea acasă, pentru că întâlnim o echipă „U” Cluj rănită, care își joacă ultimele șanse pentru a ajunge pe primele două locuri promovabile direct. Fiți convinși că și noi vom face tot posibilul să câștigăm acest meci. Cele trei puncte sunt vitale pentru noi. Să vă așteptați la un meci cu săbiile pe masă. Sper ca după meci noi să fim cei care ne bucurăm. Meciul va fi de cinci ori mai greu (n.r. – pentru că a bătut Ripensia). Ei vor veni montați la victorie, dar să se aștepte la o replică aspră din partea noastră. Nu îi vom aștepta cu pâine și sare în niciun caz”, a precizat Răchită.

Poli nu îl va putea utiliza pe Denis Golda, suspendat, dar nici pe Rogoveanu. Sorel Chemin a fost plecat șase zile la tatăl său, spitalizat, și rămâne de văzut cât va fi utilizat.

Ironiile nu au lipsit: „Managerul general s-a îmbrăcat în trening și a coborât pe teren”

Întrebat despre presupusa ceartă dintre Mircea Cojocaru și Ioan Ovidiu Sabău, Valeriu Răchită a comentat situația în stilul său caracteristic. „Am înțeles că sunt ceva probleme. De antrenamente se ocupă Ioan Ovidiu Sabău. Mă aștept și la schimbări în echipă datorită suspendărilor și aspectelor tehnice. Managerul general s-a îmbrăcat în trening și a coborât pe teren. Lobonț vine cu o mentalitate de afară, dar ar trebui adaptată la realitea noastră”, a comentat Răchită tensiunile de la „U”.

Managerul lui ACS Poli a fost ironic și cu indignarea celor care ar vrea să promoveze echipele de tradiție cu orice preț, la întrebarea dacă se așteaptă la un arbitraj mai „special”.

„Mă aștept la orice, pentru că jucăm cu o echipă de tradiție și am văzut în ultima perioadă niște aticole despre echipele de tradiție. Sper să fie doar articole, nu ajutoare, pentru că nu suntem Centru de ajutor reciproc. Să promoveze dacă pot pe teren și doar pe meritul sportiv. Sper să nu fac show după meci și la final”, a mai precizat Răchită.

Cu 66 de puncte, „U” Cluj ocupă locul 3. ACS Poli e pe 18, cu 26, la 10 puncte de primul loc deasupra pozițiilor retrogradabile. Meciul dintre cele două echipe, contând pentru etapa a 33-a, are loc duminică, la ora 13:00, pe arena Electrica din Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 03 May. 2019, 16:09 Campionat
Pe aceeași temă