Puștii „pandurilor” n-au teamă de Petrolul: „Pe un astfel de teren, nu o să se vadă diferența dintre cele două echipe”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2019, 15:05 Campionat
Puștii

Jucătorii de la Pandurii erau foarte încrezători în propriile forțe după ce reușeau în deplasarea de la București, cu Metaloglobus (scor 1-0), prima victorie în acest sezon de Liga 2 și transmiteau prin gemenii Cotolan că au prins aripi. Numai că elevii lui Adrian Bogoi au rămas fără pene imediat. În următoarele două jocuri au încasat nu mai puțin de nouă goluri și au marcat doar două. Acasă, cu UTA, au pierdut cu 2-5, iar runda trecută, la Călărași, au cedat cu 0-4 cu Dunărea. Sâmbătă, în fața propriilor spectatori, vor juca pe sintetic, lângă stadionul nou recepționat, însă încă nepregătit pentru inaugurare, cu Petrolul.

Pandurii întâlnește Petrolul, una dintre echipele care și-au anunțat intenția de a promova, într-un moment de criză pentru ploieșteni, însă, chiar și așa, pornește cu șansa a doua. Dar, pe teren propriu, a mai reușit să producă o surpriză în acest sezon, remizând cu SCM Gloria Buzău (0-0).

Rareș Cristea: „Va trebui să punctăm la alte capitole, precum agresivitate, ambiție și să câștigăm meciul”

La conferința de presă premergătoare meciului cu Petrolul, echipa gorjeană a trimis să vorbească despre această partidă doi dintre tinerii din lot, Ion David (19 ani) și Rareș Cristea (19 ani), ambii cu câteva minute jucate într-un singur meci în acest sezon, 14, respectiv 22. Ambii vorbesc despre victorie în fața Petrolului.

„Întâlnim o echipă care se luptă pentru promovare și va fi un meci destul de greu. Dar jucăm acasă și acesta este un lucru care trebuie să ne motiveze să încercăm să păstrăm toate punctele puse în joc. Am avut neșansa unei victorii acasă până acum, dar, de la meci la meci, trebuie să creștem și sperăm că la acesta să obținem toate cele trei puncte”, a spus Rareș Cristea, care în sezonul trecut a fost utilizat la Pandurii într-un singur joc, 41 de minute, chiar cu Petrolul, în meciul de la Târgu Jiu câștigat de ploieșteni cu 2-0. În acest sezon a jucat 22 de minute în etapa trecută, la Dunărea Călărași.

Atacantul originar din Craiova crede că jucătorii de la Pandurii pot echilibra meciul cu Petrolul prin agresivitate și ambiție. „Pe foaia de joc se va vedea o diferență între noi și Petrolul, pentru că ei au mulți jucători experimentați. Noi va trebui să punctăm la alte capitole, precum agresivitate, ambiție și să câștigăm meciul. Cred că ne lipsește mai multă agresivitate și dăruire, pentru că, în rest, ne pregătim fizic și tactic foarte bine. Mulți jucători au venit pe parcursul acestui sezon, nu au apucat să se formeze relațiile de joc și asta a contat mult la debutul acesta mai greu de campionat”, a mai spus Cristea.

Ion David: „O să conteze foarte mult atitudinea, având în vedere că jucăm pe terenul sintetic”

Mijlocașul Ion Victor David a debutat la Călărași pentru Pandurii, a jucat doar 14 minute, însă e de părere că echipa sa poate realiza un rezultat pozitiv cu Petrolul, mai ales că meciul se desfășoară pe terenul cu iarbă sintetică.

„Este un meci între două echipe de tradiție și, având în vedere echipele și terenul pe care jucăm, eu zic că o să conteze foarte mult atitudinea, pentru că jucăm pe terenul sintetic. Pe un astfel de teren, nu o să se vadă diferența dintre cele două echipe”, a spus David.

Înaintea desfășurării etapei a 10-a, Pandurii Târgu Jiu se află pe penultimul loc în clasament, pe 19, cu cinci puncte, iar Petrolul ocupă locul 11, cu 12 puncte, însă are un meci mai puțin disputat. În sezonul trecut, Petrolul s-a impus în ambele jocuri cu Pandurii. La Ploiești a câștigat cu 2-1, iar la Târgu Jiu cu 2-0.

Marius ANGHEL 03 Oct. 2019, 15:05 Campionat
Pe aceeași temă