„Pandurii” au prins aripi după prima victorie obținută în acest sezon. Gemenii Cotolan așteaptă nerăbdători meciul cu UTA: „Jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din Liga 2”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 14:46 Campionat

După ce a produs una dintre surprizele etapei a 7-a a Ligii 2, câștigând la București cu Metaloglobus, scor 1-0, în fața unei echipe clasate în acel moment pe locul 6, Pandurii se vede capabilă să reușească un rezultat pozitiv și împotriva următorului adversar din campionat. Jucătorii formației din Târgu Jiu simt că au prins aripi după primul succes obținut în acest sezon, vor să repete evoluția bună din Capitală și să iasă măcar cu un punct din jocul cu UTA, programat sâmbătă, de la ora 11:00.

Nicolae Cotolan: „Așteptăm meciul cu UTA cu nerăbdare”

Nicolae Cotolan (20 de ani, foto, în dreapta) a înscris golul decisiv cu Metaloglobus în minutul 80, după ce antrenorul Adrian Bogoi l-a trimis în atac, cu toate că el era utilizat până acum ca fundaș sau mijlocaș. Jucătorul originar din Ploiești e nerăbdător să joace contra UTA-ei și e încrezător în obținerea unui rezultat bun.

„Atmosfera este una bună. Bine, și înainte era, dar acum e și mai bună și suntem încezători înaintea meciului care va urma. UTA este una dintre cele mai bune echipe în acest moment din Liga 2, dar sunt convins că dacă noi ne facem jocul, cel puțin pe partea defensivă, ca la Metaloglobus, sunt sigur că vom scoate un rezultat pozitiv. Așteptăm meciul de sâmbătă cu nerăbdare, sperăm să jucăm la fel de bine și să scoatem punct sau puncte. Ne bucurăm că am scos această victorie cu Metaloglobus și sperăm ca de acum încolo să acumulăm puncte la fiecare meci. Doamne ajută să marchez de acum încolo cât mai multe goluri, să îmi ajut echipa”, a spus, într-o conferință de presă, Nicolae Cotolan, care în acest sezon are două apariții pe teren și un gol.

Mihai Cotolan: „Sunt sigur că vom pune probleme tuturor echipelor”

Fratele său geamăn, Mihai Cotolan (20 de ani, foto, în stânga), este portarul echipei Pandurii și în acest sezon a apărat în cinci dintre cele șapte etape. Acesta a simțit o descătușare în vestiar după succesul cu Metaloglobus și e de părere că formația gorjeană poate pune probleme oricărui adversar dacă repetă jocul prestat la București.

„Fiind și prima victorie a sezonului, după meci, în vestiar, a existat o oarecum o foarte mare descătușare, mai ales că am fost încrezători în șansa noastră, am jucat până în minutul 90 și credeți-mă că dacă vom aborda așa oricare partidă, cum a fost cu Metaloglobus, sunt sigur că vom pune probleme tuturor echipelor din Liga a 2-a, chit că vor să promoveze, chit că nu. Sunt sigur că sâmbătă vom face o partidă bună și sperăm să obținem un rezultat pozitiv în fața uneia dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a, așa cum a spus și fratele meu. Sperăm să jucăm așa cum am făcut-o și la Metaloglobus, să ne apărăm grupat, pentru că acolo am făcut o foarte bună partidă din punct de vedere defensiv și, iată că, roadele muncii noastre au venit pe final, când am și reușit să marcăm golul victoriei”, a spus goalkeeperul.

Cei doi frați sunt identici ca asemănare, însă Mihai spune că sunt ușor de recunoscut. „Chiar dacă arătăm aproape la fel din punct de vedere fizic, credeți-mă că personalitatea și caracterul diferă și suntem ușor recunoscubili după”, a spus Mihai Cotolan, care a recunoscut că nu se aștepta ca Nicolae să marcheze în etapa trecută: „Sincer, nu. Însă cu atât bucuria a fost mai mare pentru mine, cât și pentru el, când știu că este omul care a adus prima victorie a sezonului și știu că acest gol poate să îi dea aripi și să îl propulseze, dacă pot spune așa, spre un joc mai bun, mai consistent și sperăm ca și la meciul de sâmbătă să își facă simțită prezența.”

„Fanii echipei să ne susțină. Și ei pot fi al doisprezecelea jucător”

Despre adversarul din etapa a 8-a, Mihai Cotolan spune că este una dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a, dar că are și un antrenor pe care îl consideră ca fiind unul dintre cei mai buni din țară. Despre rezultat, e sincer și spune că și un egal ar fi bun cu UTA.

„UTA este o echipă foarte bună în momentul actual, mai ales pentru Liga a 2-a, cu jucători excepționali, însă, în afara faptului că au jucători foarte buni, au și un antrenor de calitate, care, pentru mine, la momentul actual, mi se pare unul dintre cei mai buni din țară. Sper ca la meciul de sâmbătă să fim uniți, să dăm dovadă de personalitate, de maturitate în joc și sperăm ca la finalul jocului să ne bucurăm de toate cele trei puncte. Dar, sunt sigură că și după acest meci ne putem mulțumi și cu un punct, deoarece, jucăm în fața uneia dintre cele mai bune echipe din Liga a 2-a, atât pe plan ofensiv, cât și pe plan defensiv”, e de părere portarul echipei Pandurii.

Cât privește tinerețea lotului formației gorjene, Mihai Cotolan spune că aceasta va răsplăti încrederea acordată acum, iar momentan are nevoie de susținerea publicului.

„Și tinerețea grupului nostru va avea un cuvânt de spus pe parcursul acestui campionat, pentru că suntem tineri, suntem jucători cu dorință de afirmare, ne dorim să ajutem cât mai sus, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Noi sperăm să fie totul așa cum ne dorim noi. Suntem o echipă tânără, iar lumea trebuie să aibă puțină răbdare cu noi, dar, după cum s-a văzut, a venit și prima victorie, chiar dacă după șase etape. Sunt sigur că această victorie ne-a dat aripi și putem să obținem în continuare rezultate pozitive, chiar dacă ne vor aștepta trei meciuri foarte – foarte grele (n.r. – cu UTA (a), Dunărea Călărași (d) și Petrolul (a)). Fanii echipei să vină la stadion, să ne susțină. Indiferent de rezultat, să strige pentru Pandurii, pentru că suntem siguri că și în acest oraș fotbalul este un joc plăcut ochiului, fotbalul este un joc care atrage lumea la stadion și sunt sigur că și ei pot fi al doisprezecelea jucător pentru noi, așa cum și alte echipe din Liga a 2-a sunt împinse de public și reușesc datorită lui să facă, oarecum, anumite surprize”, a mai spus Mihai Cotolan, care în sezonul trecut a evoluat în 26 de meciuri pentru Pandurii.

Declarații Nicolae Cotolan înaintea meciului cu UTA:

Declarații Mihai Cotolan înaintea meciului Pandurii – UTA:

Marius ANGHEL 19 Sep. 2019, 14:46 Campionat
Pe aceeași temă