Recepția noului stadion din Târgu Jiu s-a încheiat! A fost stabilit meciul de inaugurare: „Este cu o echipă de tradiție a fotbalului românesc și avem o obligație morală față de ea”

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 14:04 Campionat
Recepția noului stadion din Târgu Jiu s-a încheiat!** A fost stabilit meciul de inaugurare:

Recepția noului stadion din Târgu Jiu s-a încheiat, iar luni, 30 septembrie, au fost semnate actele dintre constructori și Compania Națională de Investiții (CNI). În perioada următoare, CNI va preda arena primăriei din Târgu Jiu. Până la primul meci oficial pe noul stadion a mai rămas puțin timp, iar edilul șef al orașului Târgu Jiu s-a decis ca inaugurarea să fie făcută cu prilejul partidei Pandurii – „U” Cluj, care va avea loc pe 26 sau 27 octombrie, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2.

Primarul Marcel Romanescu luase inițial în calcul ca meciul cu Petrolul, de pe 5 octombrie, să fie cel care să inaugureze noua arenă din Târgu Jiu, însă s-a răzgândit din mai multe motive, unele dintre ele fiind subiective, care au legătură cu Cluj-Napoca și „U” Cluj.

„Proprietarul stabilește data inaugurării și chiar dacă domnul Condescu dorește un meci amical pentru inaugurare, eu mă gândesc la unul oficial. Iar ca termen rezonabil am luat data de 26 octombrie, ca să nu mai avem niciun fel de probleme luând în calcul ceea ce mai avem de făcut. Atunci va fi programat meciul dintre Pandurii și „U” Cluj. Este un meci cu o echipă de tradiție a fotbalului românesc și avem o obligație morală față de Universitatea Cluj, pentru că știm foarte bine că atunci când eram în imposibilitatea asigurării unui stadion la standarde internaționale, am jucat la cluj, pe Cluj Arena, care este stadionul echipei „U” Cluj. Mai mult decât atât, firma care a executat lucrarea de la Târgu Jiu este din Cluj și este și finanțator și susținător al echipei „U” Cluj. Ar fi un meci oficial și, din acest punct de vedere, nu avem nicio problemă cu încasările meciului. Vor fi și invitații acordate de către autoritatea publică locală pentru această ianugurare, dar se vor putea vinde și bilete pentru meciul oficial”, a explicat primarul Romanescu, citat de pandurul.ro, alegerea meciului cu „U” Cluj pentru inaugurare.

În declarația sa, edilul s-a referit la cele cinci meciuri jucate de Pandurii în 2013 pe Cluj Arena, în preliminariile Europa League, cu Hapoel Tell Aviv și Sporting Braga, și în grupele Europa League, cu Pacos Ferreira, Fiorentina și Dnidro Dnipropetrovsk.

Cât despre faptul că unul dintre constructorii arenei din Târgu Jiu este o firmă din Cluj-Napoca, totodată și „finanțator și susținător al echipei „U” Cluj”, după cum susține în declarația sa primarul, poate Marcel Romanescu reușește să pună o pilă prin intermediul acesteia la „U” Cluj pentru ca meciul de inaugurare să se termine frumos! Sau, cine știe, să câștige echipa care va avea în acel moment nevoie mai mult de puncte!

Marius ANGHEL 01 Oct. 2019, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă