Pustai și Grigoraș, notificați să restituie mașinile primite de la Pandurii în schimbul salariilor restante. „Asta e chiar tupeu! Am crezut că mă sună să-mi facă o surpriză plăcută”

Pustai și Grigoraș, notificați să restituie mașinile primite de la Pandurii în schimbul salariilor restante.**

Doi dintre foștii antrenori de la Pandurii Târgu Jiu, Cristian Pustai și Petre Grigoraș, au fost notificați de administratorul special al clubului gorjean, Marin Golea, să restituie autoturismele pe care le-au primit în folosință atunci când au pregătit fosta prim-divizionara.

Decizia a fost luată după ce, în urma inventarierii, o serie de bunuri nu au fost găsite. „Nu s-a reușit identificarea unei părți dintre bunuri, existând de  asemenea bunuri (mijloace de transport) în posesia altor persoane (foști antrenori, jucători, Sindicatul Energia). Facem mențiunea că s-au luat de administratorul special măsuri pentru restituirea acestor bunuri, fiind notificați foștii antrenori Grigoraș Petre și Pustai Cristian”, se arată în raportul lichidatorului judiciar, publicat în Buletinul de Insolvență.

Pustai și Grigoraș primiseră mașinile în urma renegocierii contractului. Practic, cei doi au acceptat salarii mai mici, cu condiția să primească autoturismele, iar leasingul să fie plătit de club. După plata ratelor, au fost asigurați că rămân cu mașinile, ceea ce s-a și întâmplat.

Numai că, după plecarea lui Marin Condescu din funcția de președinte, a fost făcut un control din dispoziția directorului general al CE Oltenia din acea vreme, Laurențiu Ciurel. A fost sesizat și Fiscul, care a constatat că ar fi trebuit plătite impozite pe sumele respective, fiind considerate venituri. Mai mult, mașinile nu au mai fost trecute pe numele antrenorilor și jucătorilor după terminarea leasingului, pentru că la club au venit alți șefi.

Până va recupera mașinile care sunt la foștii antrenori și jucători, lichidatorul Pandurii încearcă să vândă alte bunuri găsite în parcul auto al clubului: două VW Touareg, cu 112.600 lei, respectiv 67.472 lei, un Cielo, trei Dacia Logan, trei Forduri, un Iveco și două VW Passat. „Avem speranța să vindem unul din Tuareg-uri zilele astea”, a spus, pentru pandurul.ro, administratorul special Marin Golea.

Grigoraș susține că e încă antrenor la Pandurii

Fostul antrenor de la Pandurii, Petre Grigoraș, a comentat pentru fanatik.ro notificarea pe care a primit-o de la club pentru a restitui mașina. „Pot să zic și eu că mașina o să le-o dau când îmi dau banii! Când m-au sunat pentru notificare, am crezut că îmi fac și mie o surpriză plăcută și o să îmi dea și mie măcar un salariu! Eu n-am fost niciodată plătit pentru perioada în care am antrenat la Târgu Jiu! Chiar e tupeu ăsta! Dacă îmi dădeau un salariu măcar, le-o trimiteam cu flori!”, a reacționat Petre Grigoraș. Acesta susține că în acte el este antrenorul echipei și nu înțelege prin ce procedură a fost angajat un alt „principal”.

Clubul continuă să acumuleze datorii

Intrată în insolvență la 1 octombrie 2016, CS Pandurii a acumulat, în mai puțin de un an, datorii de 2,65 milioane de lei, în pofida faptului că în conturile clubului au intrat aproximativ 4 milioane de lei, mare parte pentru activitatea din trecut. Din cauza acestor datorii există un risc major de acceptare a cererii de faliment depusă la instanța de judecată, care va fi pe rol pe 10 octombrie 2017.

Potrivit unui raport al lichidatorului judiciar, Emanoil Ciobanu, datoriile acumulate sunt următoarele: obligații față de bugetul consolidat al statului de 1.322.876 lei, creditorul Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj formulând cerere de plată pentru 1.099.184 lei (creanță la data de 18.05.2017); restanțe salariale nete de 1.010.308 lei, o parte dintre creditorii salariați formulând cereri de plată; impozite locale aferente anului  2017 –  38.832 lei, conform deciziei de impunere nr. 74294/04.05.2017 emisă de Municipiul Târgu Jiu, Direcția Publică de Venituri; alte datorii – 283.109 lei, reprezentate de obligații către furnizori, FRF.

În motivarea cererii de intrare în faliment, lichidatorul a mai arătat și că debitorul Pandurii nu a plătit rata 1 trimestrială din programul de plată a creanțelor, cu o valoare totală de 420.808,72 lei, fondurile disponibile fiind insuficiente pentru achitare.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Justinel STĂ‚VARU (Mediafax foto)

Pe aceeași temă