„Punctele nici măcar nu au trecut pe lângă noi”

20 Aug. 2011, 20:36 Campionat

Gloria Buzău a început cu stângul noul campionat al Ligii a II-a. Echipa din Crâng a pierdut, scor 2-0, meciul din deplasare, cu FC Snagov și momentan se află pe penultimul loc în clasament, asta datorită golaverajului negativ. La finalul jocului, antrenorul principal al buzoienilor era nemulțumit de cele arătate în teren. Mihai Ciobanu spune că echipa sa nu este încă pregătită pentru campionat, iar fiecare trebuie să facă sacrificii în încercarea de a echilibra forțele din teren în viitoarele meciuri.

„Orice înfrângere provoacă supărare. E normal să fiu supărat pentru că, în primul rând, echipa mea nu este la turația pe care mi-aș fi dorit-o. Cauzele pot fi obiective, dar campionatul nu ne-a așteptat să ne rezolvăm noi problemele. Cert este că, le-am și explicat jucătorilor mei că fiecare dintre noi trebuie să facem un efort mai mare pentru a reuși să prindem cadența campionatului, punctele se joacă, nu ne așteaptă pe noi până când ne rezolvăm problemele.”, a început Ciobanu în a-și descrie cauzele înfrângerii.

Apărarea, punctul cel mai slab

Oficialul Gloriei recunoaște că formația sa a avut probleme în apărare, cât de atac, nici nu a contat. „N-am reușit pe faza de apărare să închidem foarte bine culoarele. Au fost nenumărate situații în care adversarul putea să ne marcheze goluri, am avut în portarul Sârbu un portar așa cum mi-l doresc eu, care să rezolve astfel de probleme. Pe faza de atac, pe loc, nu se poate surprinde adversarul.” a mai spus tehnicianul.

„Au avut determinarea mai mare”

Mihai Ciobanu știe de ce FC Snagov a reușit să se impună fără probleme, chiar dacă în prima repriză scorul s-a terminat egal. „Snagovul a avut o determinare mai mare, asta implică și un joc foarte tare al mingii, chiar și atunci când mingea nu era în cadrul jocului. Ați văzut acea busculadă în care jucătorii mei erau împinși pe jos și arbitrul se făcea că nu vede, nu știu de ce. De altfel, puteau să ne marcheze din atâtea situații goluri, pe care, unele le-am salvat în extremis, altele le-au avut portarul nostru, altele le-au ratat ei și cred că eu că la primul gol a fost un offside evident pe care asistentul de pe partea aceea nu l-a semnalizat. A fost exact pe direcția băncii de rezerve și avem și noi ochiul format. La al doilea gol a fost o lovitură foarte bine executată, la care zidul nostru dormea pe el.”

„Nu meritam puncte”

Pe viitor fotbaliștii Gloriei trebuie să tragă de orice punct pentru a nu avea probleme la finalul campionatului. Jocurile de acasă sunt considerate cele mai importante în realizarea obiectivului. „Punctele de acasă sunt vitale. Trebuie să acumulăm o zestre care să ne facă să stăm liniștiți. Trebuie să jucăm pentru fiecare punctuleț, ceea ce astăzi nu s-a întâmplat, nici măcar nu au trecut pe lângă noi, nu le meritam privind în ansamplul partidei. Mai mult le-au meritat cei de la Snagov, au fost mult mai pozitivi în joc și cu reușite mai multe.”, consideră Ciobanu, care a mai spus: „În fiecare meci trebuie să ne autodepășim, să facem eforturi pentru că ne trebuiesc. Sunt foarte puțini jucători, care au nivele de pregătire diferite, cu concepții despre fotbal diferite, pentru că mulți au venit acum, încă nu ne-am creat o stare de spirit corectă pentru competiție, toate lucrurile astea reprezintă eforturile pe care eu le cer. Le aștept pentru că este în interesul lor, al clubului, pentru că cariera sportivă se duce.”

Gloria este, după prima etapă, la egalitate de puncte, zero, cu alte cinci formații. În runda viitoare, buzoienii joacă, pe teren propriu, împotriva noii-promovate, Callatis Mangalia.

Articol și foto de Marius ANGHEL

20 Aug. 2011, 20:36 Campionat
Pe aceeași temă