Puncte acontate în două minute. CSMS Iași o scoate pe Clinceni din lupta pentru promovare, după o victorie clară: 3-0

Marius ANGHEL 02 May. 2014, 15:50 Campionat

Singurul avantaj al play-off-ului îl reprezintă aceste meciuri cu miză, cum, spre exemplu, în prologul etapei a III-a, s-au întâlnit FC Clinceni și CSMS Iași. Pentru ifloveni era ultima șansă pentru a menține pasul cu plutonul fruntaș, format din trio-ul Iași-Slobozia-Rapid. După demiterea fulger a lui Vali Bădoi, în jocul echipei nu s-a schimbat mai nimic, deși în disputa cu moldovenii Marcel Abăluță a trimis formula tip. În final, CSMS Iași s-a impus fără emoții la Clinceni, scor 3-0, și s-a distanțat în fruntea clasamentului, în timp ce ilfovenii au șanse mici să mai ajungă în Liga I.

Marius Lăcătuș a mizat pe forța ofensivă oferită de Pălimaru și Liviu Mihai, iar cel din urmă l-a găsit excelent pe Crețu (7) în careu, dar numai reflexul ca la handbal a lui Bolboașă a păstrat tabela imaculată. Clinceniul a oferit o replică palidă, mult prea slabă pentru o echipă cu pretenții de promovare.

Kone (9) a încercat lamentabil poarta de la distanță, după care în tribunele stadionului și-a făcut apariția și Claudiu Niculescu. Pălimaru (19) și-a făcut simțită prezența pe teren după un șut de la 18 metri, ce a ocolit de puțin vinclul. Roșu (25) și Kone (29) au tras prea slab pentru a-i da emoții lui Caparco.

Încet, dar sigur, Iașiul a mutat liniile în terenul advers, aceste mișcări de trupe venind ca o consecință a cedării mijlocului de Pușcaș și Bogdan Pătrașcu. Cu toate acestea, exista un blocaj întâlnit în momentul pasei decisive, pentru că dacă aceasta apărea, atunci pericolul era semănat. Așa s-a întâmplat când Crețu a fost lăsat să centreze de pe partea dreaptă, Nițu s-a poziționat slab, iar Pălimaru (37) a deschis scorul cu o lovitură de cap trimisă din colțul careului mic.

Două minute mai târziu, Liviu Mihai a profitat de spațiul lăsat liber din fața fundașilor centrali și a dublat avantajul cu un trasor de la 20 de metri ce și-a găsit odihna doar în vinclul porții lui Bolboașă.

Olah a securizat victoria de la punctul cu var 

Repriza secundă a fost mult mai săracă în ocazii, asta și pentru că Iașiul a practicat un joc de așteptare. Lăcătuș a mizat foarte mult pe contre tăioase, în timp ce Clinceniul a pasat repetat, dar în lateral. Momentul decisiv ori era amânat, ori nu exista. Solitar pe partea dreaptă, Herghelegiu a turat motoarele la maximum, doar că pasa servită pe tavă lui Pălimaru (51) a fost irosită în reflexul lui Bolboașă.

Atacurile ieșenilor s-au mutat pe partea opusă. Vladu a fost faultat de Olariu, moment în care centralul George Găman a acordat lovitură liberă, însă după câteva momente l-a trimis pe Olah (59) la punctul cu var. Căpitanul Iașiului nu a ratat, transformând printr-un șut puternic, pe centrul porții.

Până la final, doar Novac (87) a mai trimis un șut de la marginea careului mare, dar Bolboașă s-a aflat la post.

FC CLINCENI
CSMS IAȘI
0-3

Pălimaru ”37, L. Mihai ”39, Olah ”59 – pen.

Bolboașă – Vențer, Nițu (cpt.)(Marciuc ”46), Vițelaru, Art. Karamyan – Olariu (Konyeha ”75), Pușcaș, Bg. Pătrașcu, Arm. Karamyan (V. Rusu ”60) – Kone, I. Roșu
Antrenor: Florentin Rădulescu

Caparco – Bosoi, O. Mihalache, Fl. Plămadă, Țigănașu (Vladu ”22) – Herghelegiu, Olah (cpt.), Mug. Dedu (Novac ”80), L. Mihai (Onofraș ”84) – Al. Crețu, Pălimaru
Antrenor: Marius Lăcătuș

Articol scris de Mădălin RĂ‚DUCU
Foto: Alexandru HOJDA

Marius ANGHEL 02 May. 2014, 15:50 Campionat
Pe aceeași temă