Punct pentru play-off. Egalul cu ACS Poli i-a adus Olimpiei asigurarea unui loc între primele șase clasate

Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 13:12 Campionat

Olimpia a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu ACS Politehnica Timișoara, disputat în etapa a 20-a a Ligii a II-a. Un rezultat bun, un punct important obținut de formația sătmăreană în fața celei mai bune echipe din serie, probabil viitoare divizionară A.

Dar, foarte important, acest punct califică matematic formația sătmăreană în play-off-ul campionatului. Olimpia a acumulat acum 25 de puncte în timp ce CSM Râmnicu Vâlcea, care a pierdut la Caransebeș, a rămas cu 21 și nu ne mai poate ajunge în clasament pentru că mai are doar un meci în program, cu Fortuna, cel care va fi câștigat la „masa verde”.

Meciul de miercuri a fost, cel puțin în prima repriză, disputat, spectaculos, de o bună calitate, peste multe jocuri văzute în acest sezon la Satu Mare. În prima repriză „vioara întâi” a fost Olimpia. De altfel, prima ocazie i-a aparținut lui Heil, cap peste poartă din 6 metri. A ieșit apoi la rampă Adi Sălăgeanu, cel mai bun jucător de pe teren. În minutul 17 el a executat o lovitură liberă de la mare distanță, peste 30 de metri, iar balonul a lovit stâlpul din dreapta portarului Pap. Două minute mai târziu Sălăgeanu execută o lovitură liberă asemănătoare cu cea de mai devreme, dar Pap scoate salvator de sub bară. Tot Sălăgeanu, de pe aceeași parte, dar de la distanță mai mică execută alte două lovituri libere, dar de fiecare dată portarul Pap a fost la post.

În acest timp timișorenii au expediat câteva șuturi de la distanță și au avut incursiuni prin Pedro Henrique și Elek, dar nu foarte periculoase.

În partea a doua a meciului, jucătorii Politehnicii ies mai deciși de la cabine, antrenorul Dan Alexa îl introduce în teren pe experimentatul Ovidiu Petre, iar jocul capătă mai multă claritate și vigoare. Iar în minutul 47 a venit prima lor ocazie clară, șut Scutaru de la 20 de metri, balonul fiind respins greu de portarul Anca.

În minutul 55 sătmărenii cer henț la centrarea lui Rus, care a lovit mâna lui Neagu. Asistentul a ridicat fanionul, dar centralul a făcut semn ca jocul să continue. Urmează apoi o mare ocaziei a Politehnicii. În minutul 76 șutul din șase metri al lui Elek este respins de un fundaș Munteanu aflat în cădere, mingea ajunge la același Elek, care trage în portar și obține doar corner. În minutul 89 Adi Sălăgeanu vede al doilea cartonaș galben, apoi pe cel roșu și va fi suspendat în meciul cu FC Olt. Meciul se încheie cu șutul lui Henrique, reținut fără probleme de Anca.

Cam așa arătat meciul de miercuri în care cele două echipe și-au împărțit perioadele de dominare fapt care ne face să concluzionăm că rezultatul este echitabil.

Popescu, accidentat grav după un duel cu Villand

În minutul 61, timișorenii au rămas fără Ovidiu Popescu, care s-a accidentat grav după un duel cu Villand. Timișoreanul s-a dezechilibrat în săritură, a căzut rău, pe braț și și-a luxat cotul. A fost dus de urgență la Spital, iar oasele au fost puse la loc sub anestezie. Timișoreanul va fi indisponibil cel puțin patru săptămâni după această accidentare.

OLIMPIA SATU MARE    0
ACS POLI TIMISOARA    0

Anca-Trip – D. Muntean, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Villand, Onicaș – R. Rus (Faur ”86), Selagea, Sălăgeanu – Mărkuș (Feier ”62)
Rezerve neutilizate: Șuta – M. Ioniță, Bujor, Micaș, Svarczkopf
Antrenor: Tiberiu Csik
Eliminat: Sălăgeanu ”89 (cumul de galbene)

Pap – Melinte, Cânu, Scutaru (cpt.), G. Neagu – Belu (Bărbuț ”30), Ov. Popescu (Poparadu ”62), Trandu (Ov. Petre ”46), Boldea – Elek, Pedro Henrique
Rezerve neutilizate: Smaranda – Doman, Al. Popovici, Keita
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 1.400; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț) și Ovidiu Arușoaie (Piatra Neamț – Neamț); Jucătorul meciului: Adrian Sălăgeanu.


Cifre Olimpia:

340 de zile au trecut de când Olimpia Satu Mare nu a pierdut pe teren propriu. Se întâmpla cu Gloria Bistrița (0-1, 12 aprilie 2014).
16 ani de la ultima victorie a Olimpiei din Divizia A (1-0 cu Gloria Bistrița, 20 martie 1999)
4 echipe neînvinse pe teren propriu în acest sezon, printre care și Olimpia.
0 goluri de la 11 metri pentru Olimpia. 0 penalty-uri primite în acest sezon.
0 golgheteri. Olimpia este singura echipă din serie fără un jucător cu mai mult de un gol marcat în sezon. Alexandru Boștină avea două reușite, transferat între timp la Caransebeș.

Text și foto: Informația zilei

Marius ANGHEL 19 Mar. 2015, 13:12 Campionat
Pe aceeași temă