Prunea a răbufnit după arbitrajul de la Slobozia: „A fost furt pe față. Acest arbitru nu mai are ce căuta în arbitraj”

Prunea a răbufnit după arbitrajul de la Slobozia:**

Primul eșec suferit în acest an de CSMS Iași, 0-1 la Slobozia, a stârnit reacții vehemente din partea oficialilor ieșeni. Președintele executiv al moldovenilor, Florin Prunea, a criticat în termeni duri maniera de arbitraj a constănțeanului Claudiu Marcu și va solicita suspendarea acestuia.

„Chiar dacă am pierdut, echipa a făcut un joc bun la Slobozia. O explicație pentru această înfrângere ar fi ratările incredibile. În prima repriză am ratat 3-4 ocazii foarte mari, iar în repriza a doua a intrat în scenă arbitrul Claudiu Marcu. Rar mi-a fost dat să văd în cariera mea un astfel de arbitraj. O manieră într-o singură direcție, cu tentă. Totul a fost premeditat. Sunt în fotbal de mulți ani, dar așa ceva nu am văzut. Cu greu m-am stăpânit să nu intru pe teren. Abia am rezistat. Vom solicita luni Comisiei Centrale a Arbitrilor să nu mai fie delegat acest arbitru. Vom înainta un memoriu și DVD-ul partidei. Cum jucătorii, antrenorii și președinții plătesc când greșesc, și acest arbitru trebuie să plătească pentru ce a făcut la Slobozia. I-am spus și observatorului după meci că dacă îi dă notă de trecere arbitrului înseamnă că este părtaș la acest furt. Dacă îi dă notă de trecere, lucrurile sunt clare pentru mine”, a reacționat Prunea.

Oficialul din Copou a felicitat echipa gazdă pentru victorie, subliniind faptul că este una dintre cele mai bune echipe din serie. „Am spus și înainte de meci, Slobozia este, după noi, cea mai bună echipă din serie. Chiar dacă am fost dezavantajați de arbitraj, asta nu diminuează din meritele echipei gazdă. O felicităm pentru victorie, dar arbitrajul nu trebuie trecut cu vederea. Am fost dezavantajați clar în foarte multe faze. Am avut penalty clar, Herghelegiu a scăpat singur cu portarul și a fost oprit aiurea, și multe alte faze”, a mai spus Prunea.

„Promovarea se joacă cu pistoalele pe masă”

Florin Prunea susține că are emoții pentru promovare atâta timp cât echipa nu are asigurat din punct de vedere matematic unul din primele două locuri.

„Am spus încă se la început, promovarea se joacă cu pistoalele pe masă. Nu sunt chiar de ieri în fotbal, văd și eu ce se întâmplă. E clar că echipa din Clinceni încă mai speră la promovare, la fel și Rapidul. Până nu suntem promovați matematic, e normal să am emoții. Este un moment greu pentru noi, dar urmează confruntarea directă cu Clinceniul, miercuri seară, pe care trebuie să o câștigăm. Intrarea va fi liberă la acest meci și așteptăm publicul să vină într-un număr cât mai mare la stadion pentru a ne susține și pentru a sărbători promovarea la final”, a mai președintele ieșenilor, care așteaptă o brigadă FIFA la meciul de miercuri: „Liga I s-a încheiat, nu văd de ce să nu fie delegată o brigadă FIFA la acest meci important pentru promovare„.

În ceea ce-l privește pe portarul Caparco, accidentat în repriza secundă, acesta va fi supus unui RMN pentru a se stabili exact diagnosticul. „Sper să nu fie nimic grav. Caparco va face un RMN și vom vedea exact ce s-a întâmplat”, a conchis Florin Prunea.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Foto: Petronel TUDOR

Pe aceeași temă