„Promovarea rămâne un miracol, nu putem uita de unde am plecat în acest an”

Mihai Andries 28 Mar. 2013, 20:42 Campionat
„Promovarea rămâne un miracol,** nu putem uita de unde am plecat în acest an

Cele 6 puncte (cele trei cu Alba Iulia obținute la „masa verde”) strânse în debutul returului de UTA și rezultatele modeste obținute de Corona Brașov, ACS Poli și FCM Târgu Mureș îi țin serios pe arădeni în „cărțile” promovării. Adrian Marțian susține mereu că echipa este datoare să încerce ca de la anul să evolueze în Liga 1, însă, la urma urmei, e conștient și el că s-a plecat cu un mare handicap la drum, ceea ce se traduce printr-o pregătire de iarnă deficitară și o întărire tardivă și insuficientă a lotului.

Colac peste pupăză, în cele două săptămâni de pauză provocate de retragerea din competiție a Unirii Alba Iulia, „alb-roșii” nu au reușit să bifeze toate etapele unei pregătiri complete. Din cauza precipitațiilor căzute în toată țara, dar și la Arad, „textiliștii” și-au amânat amicalele de la Turnu Severin, Mediaș și cel cu UTA II, dar au și mutat câteva antrenamente din aer liber sub balon.

„Ce să spun eu despre lipsa terenurlor de antrenament? Eu sunt de o lună de zile aici, nici nu știu să merg bine prin oraș, alții trebuie să vorbească despre asta. Eu am văzut că sunt ceva terenuri pe care puteam intra, dar ce pot face acum? Miercuri ne-am antrenat pe un teren de 40 de metri, ne-am adaptat condițiilor pe care le avem”, a precizat Adrian Marțian.

Președintele „Bătrânei Doamne” a fost completat de antrenorul „alb-roșiilor”, care s-a referit mai mult la situația în care și în acest punct al sezonului îi sosesc fotbaliști în probe.

„Ideal e să faci lotul înainte de campionat, dar dacă nu am avut posibilitatea ce să mai facem acum? Să nu se uite că în urmă cu vreo lună făceam antrenamente pe unde apucam, aveam 9-10 jucători în lot, foarte repede trecem peste aceste lucruri. Nu exista nici apă caldă pentru dușul fotbaliștilor, cred că dacă nu venea domnul Marțian vorbeam astăzi despre o tragedie. Am avut o grămadă de probleme în această iarnă, iar dacă încercăm să le uităm și să ne vedem doar de treabă de acum încolo nu înseamnă că nu le resimțim încă. Dacă vom promova, va fi un miracol”, consideră Adrian Falub .

Referindu-se la fotbaliștii sârbi legitimați în această săptămână, dar și la alții care urmează să sosească în probe săptămâna viitoare, antrenorul UTA-ei a spus: „ Am încercat să aducem jucători cu multă experiență, care nu au nevoie de prea mult timp pentru a se adapta. Probabil, acesta va fi principalul criteriu și în evaluarea celor care vor mai veni, deși am mai luat și jucători de viitor, precum Oară sau Pellet. Nici Dosso nu are o vârstă prea înaintată, numai că și el are unele restanțe fizice. Eu zic că la Mioveni a făcut un meci bun, deși era primul cu caracter oficial alături de noi”.

 

Sursa: Sport Arad
Foto Sorin Dan MUSCĂ‚

Mihai Andries 28 Mar. 2013, 20:42 Campionat
Pe aceeași temă