„Proiectul academiei îl aveam încă de când eram la Galata”

04 Jun. 2012, 18:56 Campionat

Viitorul Constanța a promovat în Liga I, dar performanța echipei lui Hagi promite să fie mai degrabă un succes al întregului fotbal românesc decât unul personal. „Regele” a explicat în linii mari calitatea care diferențiază fundamental formația sa de celelalte competitoare din Liga I.

„Proiectul academiei îl aveam încă de când eram la Galatasaray. La echipa mea încerc să implementez o altă mentalitate. Le spun jucătorilor mei că trebuie să învețe să producă. Eu vreau ca ei să producă fotbal. Îmi place ca fotbalul să fie gândit, nu ‘lungă și pe a doua’. Jucătorii trebuie să fie tehnici și să analizeze bine fazele. Le spun că sunt cei mai buni și că dacă nu e așa, să vină cineva să ne contrazică. Trebuie să muncim mult, așa am reușit și eu totul în viață. Singurul cadou pe care i l-am cerut mamei a fost o minge de fotbal, în rest am obținut tot prin muncă. În primul sezon vom încerca să ne clasăm în primele 10, ca să rămânem în Liga I. Suntem mici, dar nu avem frică, de asta vă asigur.

În România e nevoie de organizare. Mereu, când am fost organizați, au ieșit generații foarte bune, în anii 70, 80. Am creat un concept adaptat pentru specificul fotbaliștilor români, latin. Nu îmi place să văd mingea pe sus, chiar dacă am semnat un contract cu Tarom. Jos, așa îmi place mie fotbalul”, a spus Hagi la Fanatik Show, pe DigiSport.

04 Jun. 2012, 18:56 Campionat
Pe aceeași temă