Programul Ligii 2, dat peste cap de vremea potrivnică fotbalului. Două meciuri din etapa din weekend au fost amânate. Decizia Comitetului Executiv

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 14:06 Campionat

Pe lângă reprogramarea etapelor din weekend ale campionatelor Ligii 3, respectiv competițiilor de juniori, membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au decis în ședința de astăzi să mute la altă dată și două jocuri ale rundei din Liga 2 de la finalul săptămânii.

Sânmartin, Suceava, Miroslava, Motru, Ștefăneștii de Jos, Timișoara (Ciarda Roșie), Șiria și Timișoara (Știința) sunt locațiile unde în weekend ar fi trebuit să se joace meciuri în campionatul Ligii 2, în cadrul etapei a 26-a, însă două dintre cele opt echipe organizatoare au solicitat federației reprogramarea, fie din cauza condițiilor meteorologice, fie pentru că terenul nu se află într-o stare foarte bună.

Membrii CEx au votat în unanimitate ca meciurile de la Ștefăneștii de Jos (Ilfov), respectiv Motru (Gorj) să fie amânate la o dată care va fi anunțată ulterior.

„S-au amânat și partidele Sportul Snagov-Dacia Unirea Brăila și Pandurii Tg. Jiu – CS Balotești, programate în acest weekend în LIga 2, la o dată care va fi stabilită ulterior”, a anunțat FRF pe site-ul oficial după decizia luată în ședința CEx.

Chiar dacă la Suceava sau Miroslava vremea este mult mai rea decât la Ștefăneștii de Jos sau Motru, Foresta și Știința nu au solicitat amânarea, așa cum au făcut-o Sportul Snagov și Pandurii, speriate că terenurile unde își desfășoară meciurile pe teren propriu nu vor rezista sub picioarele fotbaliștilor timp de 90 de minute.

„La Liga a 2-a au fost amânate doar două meciuri. La Pandurii va fi cod galben, iar la Ilfov va fi cod portocaliu. Am vorbit la Suceava și Miroslava și nu sunt probleme. Au curățat terenurile, vremea e bună, s-au ridicat toate codurile de aseară, am discutat cu ambele cluburi și au spus că pot organiza jocurile în condiții optime”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre cei doi membri ai cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.



Așa arăta astăzi, la prânz, terenul stadionului din Motru. Organizatorii au început degajarea zăperii din fața băncilor de rezerve și de pe pistă, însă s-au oprit după ce a reînceput să ningă. La Motru se preconizează că va ninge și mâine, astfel că oficialii clubului Pandurii au renunțat la ideea de a mai curăța astăzi suprafața de joc.

Dacă în cazul campionatului din Liga 3 s-a decid amânarea întregii etape din weekend, la Liga 2 nu s-a dorit acest lucru, fiindcă deja a fost reprogramată ca intermediară etapa a 23-a, iar programul acestui eșalon este unul mult mai încărcat. În schimb, s-a ales varianta de a amâna unul-două jocuri din etapă, din cauza condițiilor improprii de organizare.

Programul etapei a 26-a:

sâmbătă, 24 martie, ora 11:00
Luceafărul Oradea – Metaloglobus București
Foresta Suceava – Academica Clinceni
Știința Miroslava – CS Mioveni
Pandurii Târgu Jiu – CS Balotești
AMÂNAT
Olimpia Satu Mare – Dunărea Călărași    0-3
ASA Târgu Mureș – FC Argeș   0-3

sâmbătă, 24 martie, ora 12:30
Sportul Snagov – Dacia Unirea Brăila – TelekomSport 1 – AMÂNAT

sâmbătă, 24 martie, ora 14:30
Ripensia Timișoara – Chindia Târgoviște DigiSport 1

duminică, 25 martie, ora 12:00
UTA Arad – CS Afumați – TelekomSport 1

duminică, 25 martie, ora 14:00
ASU Politehnica Timișoara – FC Hermannstadt DigiSport 1

Prima intermediară, săptămâna viitoare

Între timp, televiziunile și FRF au stabilit și programul etapei a 23-a a Ligii 2, intermediară, programată la mijlocul săptămânii următoare:

marți, 27 martie, ora 16:00
Chindia Târgoviște – Știința Miroslava TelekomSport 1   

miercuri, 28 martie, ora 15:00
Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu   
Metaloglobus București – ASU Politehnica Timișoara   
FC Argeș – Foresta Suceava   
Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea    
ASA Târgu Mureș – Ripensia Timișoara        0-3
FC Hermannstadt – Olimpia Satu Mare   
     3-0

miercuri, 28 martie, ora 16:00
CS Afumați – Sportul SnagovTelekomSport 1
CS Balotești – Dunărea Călărași DigiSport 1

miercuri, 28 martie, ora 19:30
CS Mioveni – UTA AradDigiSport 1

 

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 22 Mar. 2018, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă