Primul succes acasă pentru CS Mioveni, cu Oprița antrenor! ASU Politehnica putea obține cel puțin o remiză, dar a irosit două mari ocazii și un penalty

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 20:26 Campionat
  • CS Mioveni s-a impus cu 1-0 în meciul cu ASU Politehnica, după un gol marcat la Andrei Hergheligiu, „ajutat” de devierea lui Mera. Alb-violeții lui Cosmin Petruescu au suferit în lipsa unui vârf de careu, dar și din cauza gafei lui Mera, nesiguranței lui Murariu, care era să scape mingea în propria poartă, iar, pe deasupra, Ursu a irosit și un penalty în repriza secundă. Fără să exceleze, Mioveniul s-a impus deoarece a greșit mai puțin.

 

Jocul de la Mioveni, din deschiderea etapei a 27-a a Ligii 2, a început mai bine pentru ASU Poli, care a avut o ocazie excelentă în minutul 6, după o centrare perfectă  lui Ursu de pe dreapta. Bedea a gafat însă incredibil din fața porții, fără să poată șuta. Ignea a pus și el presiune la poarta lui Croitoru, care a făcut față și la o acțiune individuală a lui Jurj. Până la urmă, ocaziile irosite s-au întors împotriva timișorenilor. În minutul 26, Ursu a pierdut o minge în propria jumătate. Hergheligiu a fost pe fază și a tras la poartă, fază la care Mera a deviat mingea, iar Murariu nu a excelat în plonjonul făcut în dreapta pentru a respinge.

Golul marcat mai mult a adormit jocul

Deși meciul ar fi trebuit, teoretic, să se deschidă, până la pauză nu au mai fost ocazii grozave la niciuna dintre porți. După ce anterior deschiderii de scor a provocat un corner fără să fie nevoie, Murariu a dat mari emoții echipei la un șut al aceluiași Hergheligiu. Portarul timișorenilor a trimis în joc mingea, dar era să și-o scape în propria poartă, printre picioare. La pauză s-a intrat cu 1-0, cu un avantaj al gazdelor obținut după o gafă a oaspeților.

Ursu a irosit un penalty ce putea schimba cursul jocului

Mioveniul a avut ocazii bune să mărească diferența în repriza secundă. Rădescu a driblat doi adversari și i-a pasat lui Balint, care a prins un șut puțin pe lângă poartă. Ulterior, Rădescu a tras de la distanță, dar nu l-a putut învinge pe Murariu.

ASU Poli putea da lovitura în minutul 64. Ursu a fost faultat de Trașcu în careu și s-a dictat penalty. Tot Ursu a și executat, dar a tras în bara din stânga lui Croitoru.

Elevii lui Cosmin Petruescu au mai avut o mare șansă pe final, în minutul 86, dar nou-intratul Fabio Trip a trimis peste poartă dintr-o poziție perfectă, din doar 7 metri. La acest scor, finalul a fost „clasic”, cu trageri de timp.

CS MIOVENI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA   1-0
Andrei Hergheligiu 26′

Fl. Croitoru – Kilyen, Celea, Beța, Burnea (cpt.) – Rădescu, R. Lazăr, Trașcu (M. Șerban 70′), Hergheligiu (Rob. Boboc 81′) – Val. Balint (C. Năstăsie 60′), Măzărache
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Ct. Alexe, Rob. Gherghe, Alin Călin
Antrenor: Daniel Oprița

Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș – Bg. Vasile (F. Trip 79′), A. Ignea – Alin Manea (Vidrăsan 84′), Mih. Ene (Dros 90′), Bedea – Oct. Ursu
Rezerve neutilizate: Borbei – D. Radu, Al. Gașpar, Coadă
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Casian Băla (Arad) și Ioan Alexandru Corb (Satu Mare); Rezervă: Marius Spînu (București); Observatori: Andrei Ioniță (București) și Horațiu Stănescu (Craiova).

CS Mioveni rămâne pe locul 7, cu 42 de puncte, și runda viitoare joacă pe terenul lui „U” Cluj, sâmbătă, de la ora 20:00. Deocamdată, cu 30 de puncte, ASU Politehnica rămâne pe locul 14. Runda viitoare va juca acasă cu Daco-Getica. Clubul dorește să joace tot pe „Dan Păltinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 29 Mar. 2019, 20:26 Campionat
Pe aceeași temă