Primul punct obținut pe noul stadion din Târgu Jiu, insuficient pentru Pandurii pentru a scăpa de ultima poziție din Liga 2. Călin Cojocaru: „Punctul ăsta e un început de plecare”

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 14:59 Campionat
Primul punct obținut pe noul stadion din Târgu Jiu, insuficient pentru Pandurii pentru a scăpa de ultima poziție din Liga 2.** Călin Cojocaru:

La al doilea meci desfășurat pe noul stadion din Târgu Jiu, Pandurii a obținut primul punct. Remizat înregistrată sâmbătă, scor 0-0 cu Concordia Chiajna, în etapa a 19-a a Ligii 2, a pus punct seriei de cinci meciuri consecutive cu înfrângeri și, totodată, a reprezentat primul punct obținut din a doua încercare cu noul antrenor, Călin Cojocaru.

Pandurii a scor o remiză cu fosta prim-divizionară Concordia Chiajna, echipă care se luptă, la rândul ei, pentru menținerea în Liga 2, cu toate că avea ca obiectiv promovarea. Formația gorjeană rămâne însă pe ultimul loc în clasament la finalul turului, cu doar 8 puncte acumulate, și e și codașă în clasamentul meciurilor desfășurate pe teren propriu, cu doar 4 puncte, fiind singura care nu a câștigat un meci acasă.

Călin Cojocaru: „Punctul ăsta e un început de plecare. Punctul de astăzi e ca și o victorie pentru noi”

După ce înaintea jocului cu Concordia excludea doi jucători din lot (Bogdan Vișan și Adrian Nichifor), iar unui al treilea (Ioan David) îi rezilia contractul, Călin Cojocaru s-a declarat mulțumit de această dată de atitudinea observată la elevii său. Punctul obținut cu ilfovenii îl vede ca pe un punct de plecare pentru redresarea echipei în încercarea de a se salva de la retrogradare.

„Toate meciurile sunt dificile. Am întâlnit o echipă bună, cu mulți jucători care au jucat la Liga 1, dar astăzi am avut o atitudine corespunzătoare, am făcut emort mare și nu s-a văzut nicio diferență între noi și adversar. Nu a fost un meci spectaculos, așa, pentru spectatori, dar pentru noi este un început pentru băieți. Se vede că au calitate, că se poate, dar trebuie să ne pregătim, să fim modești în continuare. Nu a fost un meci spectaculos, nu au fost multe ocazii. Noi ne-am închis foarte bine, nu le-am dat posibilitate, am început puțin mai prost, iar pe parcurs nu cred că le-am dat vreo șansă adversarilor să marcheze. Noi, în schimb, am fost periculoși, mai ales pe final, când am avut o ocazie imensă, lovitura lui Șendroiu. Nu au fost multe ocazii, dar, acum, la început, trebuie să profităm de ele. Punctul ăsta e un început de plecare și sunt convins că putem să facem mai multe în continuare. Punctul de astăzi e ca și o victorie pentru noi”, a spus Călin Cojocaru la finalul jocului.

„Fizic nu putem să avem prospețimea necesară să facem tranziția de la fază defensivă la faza ofensivă”

La fel cum a spus-o și după jocul cu Rapid, pierdut cu 4-0, noul antrenor al echipei gorjene a precizat că jucătorii săi nu sunt pregătiți fizic pentru a putea face față meciurilor de un asemenea nivel. Însă e convins că acest lucru se va schimba inclusiv de la meciul următor.

„Fizic nu putem să avem prospețimea necesară să facem tranziția de la fază defensivă la faza ofensivă, să ducem mulți jucători în careu pe faza ofensivă și lucrul ăsta se vede acum. Pe viitor o să se schimbe situația și o să ajngem pe faza ofensivă cu mai mulți jucători la finalizare, să fim periculoși, să punem presiune pe adversar. Vreau să stăm cât mai mult departe de poarta noastră. Asta înseamnă să stăm sus, dar trebuie să și putem lucrul ăsta”, a mai declarat Cojocaru.

„Nu mi-e frică să debutez jucători la vârste mici. Dacă văd o atitudine corespunzătoare, dau încredere oricui”

Cu Concordia, Cojocaru a trimis ca titular un puști care până acum nu a jucat la echipa de seniori a clubului gorjean. Mijlocașul dreapta de 17 ani Horațiu Peia a debutat cu această ocazie și a fost integralist. În plus, pe bancă au apărut și Albert Corniciou (17 ani, mijlocaș) și Alex Cuțitoiu (19 ani, mijlocaș).

„Jucătorii trebuie aduși într-o stare de normalitate, de profesionalism, să tragă. În primul rând să fim o echipă, și pe teren și în afara lui și atunci o să vedeți rezultate. Nu mi-e frică să debutez jucători la vârste mici. Dacă văd o atitudine corespunzătoare, dau încredere oricui. Vreau să văd că își dă viața pe teren, la fel cu a făcut Peia, astăzi, sau  cum a intrat Cuțitoiu. Cu contează că a intrat pe final, că a jucat cinci sau zece minute. Importat e că a intrat corespunzător și a avut o atitudinea foarte bună”, a mai transmis noul antrenor al echipei Pandurii.

Cu 8 puncte acumulate în acest tur de campionat, Pandurii Târgu Jiu se clasează pe locul 19, ultimul, în Liga 2. În acest an va mai juca două meciuri din retur, cu Turris Oltul (acasă) și ASU Poli (deplasare).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Nov. 2019, 14:59 Campionat
Pe aceeași temă