Primul pas greșit cu Eduard pe bancă! FC Argeș a pierdut la Daco-Getica din golul marcat de un fost jucător al alb-violeților

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 10:19 Campionat
  • FC Argeș a pierdut la limită, scor 1-0, confruntarea de ieri, din deplasare, cu Daco-Getica București, și a ratat șansa de a egala la puncte ocupanta locului 5, Petrolul.
  • Echipa piteșteană a făcut primul pas greșit de când a fost preluată de antrenorul Augustin Eduard, după patru victorii și a pierdut după șapte rezultate consecutive fără înfrângere.


Fără Buhăescu și Turda, care au fost suspendați pentru acest meci din cauza cumului de cartonașe galbene, FC Argeș a cedat cu 1-0 pe stadionul din cartierul bucureștean Colentina, în fața formației pregătite de Marius Baciu, la capătul unui joc destul de echilibrat, fără însă prea multe ocazii de gol.

Unicul gol al partidei a venit în minutul 27 de la piteșteanul Mihai Stancu, jucător împrumutat de Gaz Metan Mediaș la Daco-Getica. Acesta a îmbrăcat acum câțiva ani tricoul alb-violet, însă, în urma unui concurs de împrejurări, a fost nevoit să plece de la Pitești odată cu desființarea Centrului de Copii și Juniori.

După un sfert de oră în care ambele echipe au încercat să-și surprindă adversarul cu șuturi de la distanță, Daco-Getica a crescut ritmul și a reușit să deschidă scorul prin mijlocașul Mihai Stancu, care a reluat în plasă o minge respinsă în față de defensiva argeșeană. În momentul marcării golului, Stancu nu s-a bucurat de reușită, semn că nu a uitat clubul care l-a lansat în fotbal.

Imediat după revenirea de la cabine, FC Argeș a avut șansa să restabilească egalitatea, însă Șerbănică, rămas singur cu portarul Gavrilaș, a tras în acesta. Cu un sfert de oră înainte de final, piteștenii ar fi trebuit să primească lovitură de la 11 metri la un fault în careu al lui Călințaru asupra lui Șerban, însă centralul Ovidiu Oprea a considerat că mijlocașul piteștean a căzut prea ușor și i-a dat cartonaș galben pentru simulare.

Bucureștenii își puteau dubla avantajul pe tabelă după ce Raphael Stănescu a profitat de o pasă greșită a lui Vișa, însă șutul mijlocașului bucureștean a șters transversala.

S-a terminat 1-0, astfel că, în urma acestui eșec, primul din mandatul lui Augustin Eduard în cele cinci partide disputate, FC Argeș se menține pe locul 6, cu cele 56 de puncte acumulate în 31 de etape. Daco-Getica ajunge la 33 de puncte și primește o nouă șansă în încercarea de a se salva de la retrogradare. Bucureștenii au un singur punct mai puțin față de Energeticianul și Pandurii, primele două clasate deasupra lor și a locurilor care duc în Liga 3.

DACO-GETICA BUCUREȘTI – FC ARGEȘ   1-0
Mihai Stancu 27′

Gavrilaș (cpt.) – Mih. Stancu, I. Prodan, Motroc, Mușat – Tudorică, Călințaru – Rob. Grecu (Rob. Neacșu 70′), Raph. Stănescu (Cotigă 90+1′), Eug. Nica – Nsiah (Măd. Martin 81′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Prodan, C-tin. Dedu, Ct. Stoichiță
Antrenor: Marius Baciu

Nic. Grecu – Tofan, Vișa, Hreniuc, Șerbănică – Andr. Panait, R. Costin (I. Șerban 56′), I. Năstăsie (cpt.), Ed. Florescu – Ct. Barbu (D. Oancea 65′), Nilă (Buleică 73′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Vas. Gheorghe, A. Popa, Dav. Vochin
Antrenor: Augustin Eduard

Stadion: Juventus (București); Arbitru: Ovidiu Petru Oprea (Ploiești); Asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani).

După acest rezultat, FC Argeș se menține pe locul 6, cu 56 de puncte, iar Daco-Getica e pe poziția a 16-a, retrogradabilă, cu 33 de puncte. Etapa următoare, bucureștenii joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Petrolul, iar FC Argeș o întâlnește duminică, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe SSC Farul.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: FC Argeș

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 10:19 Campionat
Pe aceeași temă