Primele două clasate din Liga 2, Ripensia și ASA Târgu Mureș, dau start etapei a 4-a, intermediară. Programul rundei și meciurile televizate

Marius ANGHEL 21 Aug. 2017, 15:16 Campionat
Primele două clasate din Liga 2, Ripensia și ASA Târgu Mureș, dau start etapei a 4-a, intermediară.** Programul rundei și meciurile televizate

Cea de-a patra etapă a campionatului Ligii 2 este una intermediară și debutează marți după-amiază, 22 august, de la ora 18:00, urmând a se încheia o zi mai târziu. Primul joc al acestei runde aduce față în față chiar ocupantele locurilor 1 și 2 din noua ediție, Ripensia Timișoara, respectiv ASA Târgu Mureș, două dintre cele trei echipe care au punctaj maxim după primele trei etape.

Chiar dacă la puncte sunt la egalitate, Ripensia e lider în Liga 2 datorită golaverajului mult superior după ce în prima etapă a trecut fără milă de juniorii Forestei Suceava. Echipa timișoreană nou-promovată va fi gazda întâlnirii cu una dintre pretendentele la promovarea în Liga 1. Partida ce se va desfășura pe stadionul Ciarda Roșie din Timișoara va debuta la ora 18:00, va fi transmisă în direct pe DigiSport 1 și va fi singura care va avea loc marți. Miercuri se vor disputa celelalte nouă jocuri, la Oradea, Iași, Timișoara, Călărași, Satu Mare, Suceava, Șiria, Motru și Ghermănești.

Ripensia are moralul betonat: golaveraj 20-1 după primele trei etape

În primele trei etape, Ripensia a surprins prin jocul pe care l-a practicat, chiar dacă a decis să evolueze în Liga 2 în mare parte în formula cu care a reușit promovarea, plus câteva întăriri fără nume importante. Timișorenii și-au făcut moral cu un 16-0 cu Foresta Suceava, apoi au întors scorul la Oradea și au câștigat cu 2-1 meciul cu Luceafărul, iar în weekendul trecut au trecut cu 2-0 de Sportul Snagov. Ripensiștii dau în acest moment și golgheterul campionatului, pe Ndiaye Mediop, cu 8 goluri, dar pe locul 4 îl au și pe Andrei Dumiter, cu 4 reușite.

„Mă bucur că sunt uniți jucătorii și că lucrurile stau destul de bine. Pregătim jocul cu cei de la Târgu Mureș, care au și ei echipă tânără, bună, i-am urmărit. Au jucat destul de bine, dar noi încercăm să punem în aplicare ceea ce știm. E un derby la început de campionat, mai e mult timp până la terminarea sezonului. Aș vrea să ne ducă rezultatele acolo, dar deocamdată mă gândesc la meciul de marți, niciodată nu încerc să mă gândesc foarte foarte departe. Mă gândesc la multe ca să pot realiza măcar jumătate”, a declarat, citat de PressAlert, Remus Steop după succesul cu Sportul Snagov de sâmbăta trecută.

11-3 golaveraj pentru ASA Târgu Mureș, dar trupa lui Balint încă se caută. Mureșenii nu mai au canale oficiale de comunicare

De partea cealaltă, ASA Târgu Mureș e departe să arate ca o echipă invincibilă și favorită clar la promovare. Totuși, trupa lui Laszlo Balint a reușit să își câștige toate meciurile oficiale de până acum și e una dintre cele trei formații care au punctaj maxim până acum, alături de Ripensia și AFC Hermannstadt.

În prima rundă a trecut greu cu 2-1 de Știința Miroslava, apoi a defilat la Suceava cu Foresta, dar învingând-o doar cu 6-0, față de 16-0 cum o bătuse Ripensia, iar vineri a câștigat cu 3-2 confruntarea cu Luceafărul Oradea. În clasamentul golgheterilor cel mai bine clasat jucător al mureșenilor este Paul Iacob, pe locul 6, cu 3 goluri marcate până acum.

Că lucrurile nu sunt toate la locul lor la ASA Târgu Mureș putem constata începând din această săptămână și în privința canalelor de comunicare oficiale (site oficial asatirgumures.ro, pagina oficială de Facebook ASA Tirgu Mures Oficial, canalul oficial de YouTube ASA Tirgu Mures și pagina oficiala de Instagram ASA Tirgu Mures Oficial), toate acestea fiind suspendate de administrator din cauza dezinteresului arătat de conducerea clubului.

Meciul dintre Ripensia Timișoara și ASA Târgu Mureș, ce va avea startul marți, pe stadionul Ciarda Roșie din Timișoara, de la ora 18:00, va fi arbitrat de centralul Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) și asistenții Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) și Adrian Mărginean (Aiud). Rezervă este Vladimir Andrei Nagy (Aiud), în timp ce observatori au fost delegați Vasile Marc (Cluj-Napoca) și George Constantinescu (Slatina).

Meciurile etapei a 4-a și stadioanele unde au loc:

marți, 22 august, ora 18:00
Ripensia Timișoara – ASA Târgu Mureș – DigiSport 1
stadion: Ciarda Roșie (Timișoara – Timiș)

miercuri, 23 august, ora 18:00
Sportul Snagov – CS Afumați    
stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov)
Dunărea Călărași – CS Balotești    
stadion: Stadionul Central „Ion Comșa” (Călărași)
Olimpia Satu Mare – AFC Hermannstadt    
stadion: Olimpia (Satu Mare)
UTA Arad – CS Mioveni – DigiSport 1
stadion: „Otto Greffner” (Șiria – Arad)
Pandurii Târgu Jiu – Academica Clinceni    
stadion: Minerul (Motru – Gorj)
ASU Politehnica Timișoara – Metaloglobus București    
stadion: Știința (Timișoara – Timiș)
Știința Miroslava – Chindia Târgoviște    
stadion: „Emil Alexandrescu” (Iași)
Foresta Suceava – FC Argeș    
stadion: Areni (Suceava)
Luceafărul Oradea – Dacia Unirea Brăila    
stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea – Bihor)

AICI gășești CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: TMsport.ro

Marius ANGHEL 21 Aug. 2017, 15:16 Campionat
Pe aceeași temă