Primarul din Reșița e gata să intervină pentru ca CSM să evite retrogradarea. Ioan Popa: „Una e să te menții și una e să cobori și să te chinui din nou să revii în Liga 2”

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 19:25 Campionat
Primarul din Reșița e gata să intervină pentru ca CSM să evite retrogradarea.** Ioan Popa:

CSM Reșița a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe loc retrogradabil, pe 17, la patru puncte sub prima clasată deasupra zonei roșii, FK Csikszereda. Antrenorul Dorinel Munteanu face schimbări majore în lot în această iarnă pentru a încerca să mențină echipa în acest eșalon, iar primarul Ioan Popa îl sprijină în demersul său. Edilul-șef al Reșiței spune că e gata oricând, dacă va fi necesar, să propună în Consiliul Local o majorare a bugetului clubului de fotbal pentru a nu se reveni în Liga 3.

Ioan Popa: „Dacă va fi necesar, vom suplimenta bugetul”

Primarul Reșiței se arată dispus să vină cu o propunere de majorare a bugetului pentru CSM Reșița în fața consilierilor locali. „Dacă va fi necesar, vom suplimenta bugetul, pentru că una e să te menții și una e să cobori și să te chinui din nou să revii în Liga 2. Ar fi păcat să retrogradăm. Eu sper să reușim să ne menținem în Liga 2. Și la handbal avem probleme majore. Nu sunt foarte fericit cu ce s-a întâmplat în sportul reșițean anul ăsta, dar asta e viața”, a spus Popa, citat de Express de Banat.

„Task-ul lui Cristi Bobar și Dorinel Munteanu este să scape de retrogradare”

Ioan Popa spune că președintele Cristian Bobar și antrenorul Dorinel Munteanu au mână liberă să facă ce vor la CSM Reșița, dar trebuie să salveze clubul de la retrogradarea în Liga 3. „Transferurile la echipa de fotbal nu sunt treaba mea, de asta se ocupă Cristi Bobar și cu Dorinel Munteanu, i-am lăsat în pace, să-și calculeze, să se gândească ce vor. Mi-au spus că vor să schimbe cinci sau șase jucători, urmează o perioadă cu două stagii de pregătire, unul la munte și unul în Turcia. Task-ul (n.r. – sarcina) lor este să scape de retrogradare și după aceea vedem cum ne organizăm pentru etapa 2020-2021″, a mai declarat primarul Reșiței.

La finalul primei părți a sezonului, după 21 de etape, CSM Reșița ocupă locul 17, retrogradabil, cu 18 puncte. Prima echipă aflată pe poziția care asigură salvarea este FK Csikszereda, cu 22 de puncte. Campionatul eșalonului secund se va relua la finalul lunii februarie 2020.

Foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 23 Dec. 2019, 19:25 Campionat
Pe aceeași temă