Prima victimă la Dacia Unirea după umilința suferită la Clinceni. Activitatea la club a lui Cristian Hossu va fi analizată și ea în scurt timp

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 17:00 Campionat

Dacia Unirea Brăila s-a prezentat la meciul de sâmbătă de la Clinceni fără antrenorul Gheorghe Barbu, pe care îl adusese cu puțin timp înainte de startul sezonului și de care se despărțise cu două zile înainte. Motivele au fost de ordin personal, a anunțat clubul pe pagina sa de facebook.

În schimb, pe bancă la partida cu Academica au luat loc directorul sportiv Cristian Hossu, antrenorul secund Dorin Romică și maseurul Ionuț Stanciu. Coincidență sau nu, rezultatul înregistrat a fost unul dezastruos. Brăila a fost umilită cu 0-7, scorul fiind cel mai dur în acest sezon. Până atunci, Dacia Unirea pierduse acasă cu Ripensia (1-2), remizase în deplasare cu ACS Poli (2-2) și obținuse un alt punct la Brăila cu UTA (0-0).

Imediat după dezastrul cu Academica Clinceni, surprinzător având în vederea primele trei rezultate obținute cu Barbu pe bancă, Hossu cerea îndurare din partea suporterilor, dar îi și certa pe unii dintre ei. Directorul sportiv aducea în prim-plan problemele pe care le traversează clubul, despre care până atunci nu spusese nimic, și făcea din echipa din Ilfov o mare favorită la promovare.

,,În primul rând, țin să le mulțumesc suporterilor care ne-au însoțit azi la meci și tuturor celor care sunt alături de noi și cunosc cu adevărat problemele prin care trecem!
Având în vedere că într-un timp atât de scurt a fost nevoie de a înființa o echipa de la A la Z este și greu să ai pretenții în fața unui adversar care e favorit la promovare! Repet, suntem intenționați să facem doar lucruri bune aici, la această echipă, dar suporterii și cei care sunt în preajma echipei trebuie să aibă răbdare!
Vor venii în cursul săptămânii viitoare noi jucători, iar la nivelul actualului lot și în structura administrativă se vor face schimbări majore!
Am citit din partea așa zișilor fani reacțiile de nemulțumire și țin să îi anunț că nu voi renunța la acest proiect și voi duce echipa unde îi este locul, adică Liga 1!”
, scria Cristian Hossu.

Președintele executiv, prima victimă

Apoi, la o zi distanță, Consiliul Director al clubului, condus de vicepreședintele Vasile Popa, publica, la rândul lui, un comunicat în care îndemna toate părțile la calm, anunța încheierea mandatului președintelui executiv Răzvan Tudoroiu, punea rezultatele obținute până acum și cele care vor urma în spatele directorului sportiv Cristian Hossu și înștiința că acestuia i se va face o analiză a activității pe 1 septembrie.

„Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila. Având în vedere ultimele evenimente în care a fost implicat clubul nostru și îndeosebi ultimul rezultat al echipei de seniori face următoarele precizări:

1) la începutul campionatului a fost analizată propunerea d-lui Hossu Cristian de continuare a activității la nivelul ligii a 2-a (de fapt singura de acest gen) si după consultări inclusiv cu Asociația Suporterilor DUBR, s-a decis începerea unui parteneriat, dl. Hossu Cristian primind un mandat de Director Sportiv pe perioadă determinată, contract în care se specifică faptul că are atribuții exclusive și putere decizionala deplină privind lotul de jucători, antrenori, staff etc. si responsabilitatea atragerii fondurilor pentru drepturile salariale aferente precum și responsabilitatea activității pe plan sportiv a echipei de seniori și bineînțeles a rezultatelor obținute. S-a stabilit ca prima analiză a derulării parteneriatului să fie 01.09.2018.

În toată această perioadă Consiliul Director a facut toate eforturile pentru a asigura buna functionare a clubului, a asigurat conditiile necesare participarii echipei in competitie (deplasari, arbitraje, masa, medicamentatie, cazare, etc), dar a si urmărit cu mare atenție desfășurarea activității din punct de vedere sportiv, a încercat să rezolve pe cât posibil doleanțele noii echipe de conducere sportivă și a atras atenția de fiecare dată asupra unor deficiențe vizibile (lot jucători încă subțire valoric, nemulțumirile antrenorului principal, întârziere în comunicarea publică a deciziilor luate etc.) fără a interfera în deciziile luate de Directorul Sportiv și echipa sa, respectând intocmai contractul între părți.

În concluzie, având în vedere și ultimul rezultat negativ al echipei de seniori și comentariile aprinse pe marginea lui îndemnăm toate părțile la calm si la o atitudine constructivă în folosul clubului, urmând ca imediat după data de 01.09.2018 să analizăm rezultatele mandatului dl.Hossu Cristian si a lua măsuri în consecință, indiferent de natura lor.

2) la cererea d-lui director sportiv , Consiliul Director anunță începând cu 27.08.2018 încheierea mandatului președintelui executiv Răzvan Tudoroiu, căruia îi mulțumim pentru sprijin in scurta perioada cât a activat în cadrul clubului nostru

3) reiteram faptul că toate deciziile anterioare respectiv ulterioare privind lotul de jucători/ antrenori/ staff tehnic aparțin în totalitate echipei directorului sportiv Cristian Hossu;

Cu regretul unor derapaje verbale apărute în spațiul public asigurăm suporterii braileni că urmărim cu mare atenție activitatea clubului pe toate planurile și nu vom ezita să luăm măsuri numai în interesul clubului.

ÎMPREUNĂ‚ SUNTEM DACIA UNIREA BRĂ‚ILA!”, a sunat comunicat Consiliului Director al Dacia Unirea Brăila.

Dacia Unirea în meciul cu Academica Clinceni: R. Avram (cpt.) – Gab. Niță, B. Hamza, Merville, Hîmpea – Moroianu – Liv. Gheorghe (Calu 46), Pleșa (Ciucureanu 43), Maxin, Lu – Sil. Crăciun (Coteț 75).

După patru etape desfășurate în noul sezon al Ligii 2, Dacia Unirea are două puncte acumulate și se află pe locul 18 din 20. Sâmbătă, de la ora 11:00, joacă pe teren propriu cu Sportul Snagov.

Marius ANGHEL 27 Aug. 2018, 17:00 Campionat
Pe aceeași temă