Prima înfrângere pentru UTA cu formație timișoreană în acest sezon. Ripensia s-a impus într-un meci anost, după două goluri anulate arădenilor

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Mar. 2019, 20:18 Campionat

Ripensia s-a impus cu 1-0 în meciul cu UTA, sâmbătă, pe „Dan Păltinișanu”, după ce arădenii au câștigat în tur cu toate echipele timișorenele și cu ACS Poli încă o dată, în Cupa României. Meciul din etapa a 23-a a Ligii 2 a fost unul destul de anost, mai ales în prima repriză. Până la urmă, echipa lui Pelici a marcat prin Mansour, iar arădenii au băgat și ei mingea în poartă, dar din ofsaid, chiar de două ori.

Prima repriză a fost una destul de plictisitoare. UTA a dominat primele 25 de minute, în care Ripensia nu a jucat mai nimic. Nici oaspeții nu au avut ocazii foarte semnificative, ci mai mult s-au chinuit cu mingea. În minutul 25, după o centrare de la Toma, Mansour a preluat pe piept și a trimis din foarfecă, de la 14 metri, însă peste poartă. Roș-galbenii au cerut un penalty pentru un henț al lui Șeroni, după un corner, dar nu s-a acordat nimic. În minutul 40, Mansour l-a ridiculizat pe Șeroni, dar a ratat incredibil, din colțul careului mic, iar mingea s-a dus pe lângă poartă. La pauză scorul a fost 0-0.

Ripensia și-a mai revenit după pauză. UTA a avut gol anulat

La reluarea jocului, contrar cursului jocului din prima repriză, Ripensia a marcat. Călin Toma a pasat nestingherit pentru Gueye Mansour, care a înscris cu stângul din 7 metri.

Roș-galbenii au pus presiune prin Toma și prin alte două cornere consecutive, dar diferența de pe tabelă nu a crescut. După golul din minutul 48, UTA a băgat mingea în poartă în minutul 60. Ciprian Rus a creat faza, dar după o respingere a lui Moldovan, Kanda a înscris, însă asistentul a semnalizat ofsaid. Arădenii au mai marcat prin Kanda și ulterior, dintr-un ofsaid mai clar ca prima dată.

Pe final, Țiereanu a tras spectaculos de la 45 de metri și mingea era cât pe ce să intre în poartă. S-a terminat doar 1-0, iar Ripensia a obținut primele puncte în 2019, în timp ce UTA a suferit primul eșec.

RIPENSIA TIMIȘOARA – UTA ARAD   1-0
Gueye Mansour 48′

H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Apro, Străuț – Burdeț, Stoi (Țieranu 79′) – Monea, Zaluschi (Ad. Stoica 64′), C. Toma – Mansour (Oct. Drăghici 70′)
Rezerve neutilizate: Șt. Dobre – Al. Popovici, Istrătescu, Chera
Antrenor: Alexandru Pelici

Bodea – Cr. Costin (Stahl 62′), El Hasni, Șeroni, Copaci – I. Neagu, Melinte (Dav. Popa 82′) – Ciucur, Miculescu, Kanda – Cip. Rus
Rezerve neutilizate: Zamfir – Rz. Ivan, R. Iuga, Cr. Matei, Hrezdac
Antrenor: Ionuț Popa

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 400; Arbitru: Marius Chițu (Târgoviște); Asistenți: Gabriel Ion Catană (Târgoviște) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga – Dâmbovița). Rezervă: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Cu acest succes, Ripensia urcă pe locul 11, cu 28 de puncte. Runda viitoare, timișorenii merg la Clinceni. UTA rămâne cu 32 de puncte și e pe locul 8 și weekendul viitor primește vizita celor de la ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 02 Mar. 2019, 20:18 Campionat
Pe aceeași temă