Pandurii, salvată pe plan sportiv. Mingea e acum în terenul conducerii! Bogoi e încrezător: „Nu sunt foarte mulți bani”

Rezultatele înregistrate în penultima etapă au stabilit și cea de-a cincea echipă care va lua calea Ligii a 3-a. Cel puțin din punct de vedere sportiv. Deși s-a salvat matematic de la retrogradare în urma victoriei de sâmbătă, scor 1-0 cu ASU Politehnica Timișoara, prin golul marcat de George Tudoran în minutul 21, Pandurii Târgu Jiu nu e sigură de prezența în eșalonul secund și în sezonul viitor.

Clubul gorjean are de achitat, până pe data de 30 mai, la ora 24:00, aproximativ 80.000 de euro către foștii jucători Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic, în caz contrar urmând să fie penalizat cu 9 puncte, ceea ce ar duce automat la retrogradare și, implicit, la salvarea contracandidatei ACS Energeticianul.

Antrenorul echipei Pandurii e însă convins că oficialii clubului vor găsi soluții. Se pare că aceștia s-ar fi înțeles deja cu Vasiljevic, pentru reeșalonarea datoriilor, însă nu și cu Bunoza. „Suntem salvați matematic, din punct de vedere sportiv. Acum așteptăm să se soluționeze cazurile în privința datoriilor către cei doi jucători, până pe 30 mai. Sper că se vor găsi bani. Pentru un club așa de mare, pentru un oraș și un județ așa de mare, nu sunt foarte mulți bani!”, crede Bogoi.

Acesta a dat de înțeles că salvarea echipei de la retrogradare este un adevărat miracol și că pare dispus să rămână și sezonul viitor pe banca „pandurilor”, însă în anumite condiții. „Așteptăm să se termine campionatul și apoi vom avea discuții. Lucrurile trebuie puse la punct. Eu mai am contract pentru încă un sezon. Avem cea mai tânără echipă din eșalonul secund, iar majoritatea jucătorilor au făcut progrese individuale. Am stat cu emoții spre sfârșitul campionatului, dar cred eu că este o realizare faptul că rămânem în Liga 2 în fața unor echipe cu bugete mult mai mari”, a declarat Bogoi.

„Mulțumim Metaloglobus”

Învins la Târgu Jiu, dar salvat de rezultatul partidei Metaloglobus București – ACS Energectianul (3-0), antrenorul echipei ASU Politehnica este convins că echipa sa nu se va mai lupta sezonul viitor pentru evitarea retrogradării.

„E o înfrângere mai ușor de digerat, prin primisa rezultatelor, dar eu sunt deranjat de acest eșec, fiindcă suntem Politehnica Timișoara și trebuie să putem mai mult. Sper ca pentru sezon viitor să avem alt obiectiv. Se anunță un campionat mult mai puternic. Liga 2 crește de la an la an, din punct de vedere al valorii, din punct de vedere calitativ, dar în special din punct de vedere al investițiilor. Sunt multe echipe de tradiție, care și-au propus promovarea. Sper va în viitorul apropiat să facem și noi pasul spre Liga 1, dar pentru asta avem nevoie și de infrastructură”, a declarat Cosmin Petruescu.

Totodată, acesta consideră, pe bună dreptate, injust rezultatul de la Târgu Jiu: „Din punct de vedere al posesiei și al clarității ocaziilor de gol, noi am controlat partida. Am avut și bare, dar nu am fost inspirați în fața porții. Am luat gol la singurul șut pe poartă din prima repriză. Vreau să-i felicit pe cei de la Pandurii pentru modul cum au reușit să se salveze de la retrogradare, știu problemele pe care le-au avut. Felicitări celor de la Metaloglobus pentru modul corect în care și-au apărat punctele”.

În ultima etapă, ASU Politehnica Timișoara întâlnește chiar Metaloglobus, pe teren propriu, în timp ce Pandurii se deplasează la „U” Cluj.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă