Președintele Dunării spune cine are principalul merit pentru parcursul excelent al echipei în această primă parte a sezonului. Nu e Dan Alexa

Marius ANGHEL 18 Dec. 2017, 12:06 Campionat
Președintele Dunării spune cine are principalul merit pentru parcursul excelent al echipei în această primă parte a sezonului.** Nu e Dan Alexa

După eșecul usturător din prima etapă a actualului sezon, 1-4 la Clinceni cu Academica, după ce la pauză conducea cu 1-0, Dunărea Călărași a rămas fără noul antrenor Adrian Iencsi, dar și fără președintele Bogdan Leu. În locul tehnicianului, interimatul a fost asigurat pentru două etape de Ion Manu, iar în fruntea clubului a fost numit omul de afaceri Florin Brișan. Acesta, împreună cu președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, au reușit apoi să-l convingă pe Dan Alexa să vine pe banca echipei de pe malul Borcei. Mutarea s-a dovedit foarte inspirată, deoarece Dunărea, cu Alexa antrenor, nu a mai pierdut apoi niciun joc în campionat până la finalul anului, iar după 21 de etape iernează pe primul loc.

Sub conducerea președintelui Brișan, Dunărea a obținut în meciurile oficiale 15 victorii, patru egaluri și două înfrângeri (una în Cupă), rezultate ce au făcut echipa călărășeană campioană de toamnă și au transformat-o în principala candidată la promovarea în Liga 1.

Florin Brișan a vorbit pentru site-ul Dunării despre ceea ce crede că a dus la acest parcurs al echipei. Autoritățile locale sunt văzute, în primul rând, ca principalele „vinovate” pentru evoluția Dunării în această primă parte a sezonului. „Am reușit să fiu liantul dintre finanțatori, pe de o parte și staff tehnic plus jucători, pe de altă parte, chiar cu prețul sănătății, al nervilor, al timpului. Mi-am asumat toate aceste lucruri. Meritul este în primul rând al autorităților locale. Numai împreună, Consiliul Județean și primăria Călărași, pot oferi sprijinul financiar solid de care echipa asta are nevoie. Și, într-adevăr, am văzut că atât consilierii locali, cât și cei județeni au vrut să susțină real această echipă. Și pe această cale aș vrea să le mulțumesc tuturor pentru tot ce au făcut!”, a spus Brișan.

„În toată această perioadă, am încercat să schimb puțin lucrurile și în ceea ce privește administrarea clubului. Consider că am evitat la maxim tot ceea ce înseamnă risipă. Și dacă am făcut eforturi financiare puțin mai mari, le-am făcut în beneficiul echipei și în spiritul performanței. Mă refer la faptul că înaintea jocurilor, cantonamentul s-a făcut la un hotel din oraș, în loc de stadion, unde condițiile de cazare sunt improprii performanței”, a mai declarat președintele Dunării.

Florin Brișan are și alte câteva lucruri pe care nu a reușit să le îmbunătățească de la numirea sa. „Mai sunt niște ofuri ale mele legate de infrastructură. Dacă terenul de joc s-a prezentat în condiții bune, nu același lucru aș putea spune despre terenul de antrenament. Avem o problemă în măsura în care pe acest teren fac antrenamente nu doar seniorii, ci și juniorii celor patru-cinci echipe ale clubului nostru. Efectiv, nu face față. Dar sper să găsim o soluție”, a declarat Brișan.

Cu 49 de puncte acumulate în 21 de etape, Dunărea Călărași se află cu un punct peste AFC Hermannstadt și la șapte distanță de Chindia Târgoviște, formația care se află pe locul ce duce la barajul de promovare. Fața de a patra clasată, CS Afumați, Dunărea are 11 puncte avans.

Foto: Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 18 Dec. 2017, 12:06 Campionat
Pe aceeași temă