Premieră pentru Șoimii Pâncota: a primit doar două goluri în noul sezon al Ligii 2. Mitu: „Chiar și fără antrenamente, cu doi-trei jucători în plus puteam emite pretenții la Călărași”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Sep. 2016, 11:26 Actualizat: 04 Sep. 2016, 11:27 Campionat
Premieră pentru Șoimii Pâncota: a primit doar două goluri în noul sezon al Ligii 2.  Mitu: „Chiar și fără antrenamente, cu doi-trei jucători în plus puteam emite pretenții la Călărași”

Pentru prima oară în acest sezon al Ligii 2, Șoimii Pâncota a rămas în joc până spre finalul partidei. Până sâmbătă, „alb-negrii” erau deja bătuți până la pauză, iar insuccesul cel mai scurt a fost 0-7 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În primele patru etape, echipa arădeană avea un golaveraj dezastruos: 0-50.

La Călărași, intrările în efectiv ale lui Dulap și Stavarache, dar și o formație gazdă destul de neinspirată la finalizare, aveau să țină scorul în proporții normale. Dunărea a câștigat doar cu 2-0 în fața „șoimilor” conduși din teren și de această dată de Dumitru Mitu. „Deși gazdele au avut alte două-trei ocazii clare pe lângă gol, este clar că ne-am descurcat mult mai bine decât în etapele precedente. Ne-am apărat destul de bine, dar am și dezvoltat câteva atacuri bune și am avut și două-trei situații. Mă întreb doar ce s-ar fi întâmplat dacă la ultima fază din prima repriză, Stavarache ar fi căzut în duel cu un adversar și s-ar fi dictat eliminare pentru fault din postură de ultim apărător. Dar, jucătorul nostru a continuat faza și a preferat un șut de la distanță”, a menționat Dumitru Mitu.

„Veteranul” Pâncotei, care are și atribuții de antrenor până la venirea lui Pasculi, a evoluat în premieră ca fundaș central. „E un post unde e nevoie de experiență și m-am sacrificat puțin. Colegii mei de pe fund m-au ajutat mult la dublaje, eu zic că ne-am făcut binișor treaba în apărare. Dar, încă avem destule probleme de rezolvat, cum ar fi completarea lotului și efectuarea antrenamentelor pe terenuri mari. Dar, azi, chiar și fără antrenamente, cu doi-trei jucători în plus puteam emite pretenții la Călărași”, mai crede fostul mijlocaș al lui Panathinaikos Atena.

Runda viitoare, la Șiria, sosește un adversar abordabil, pe care „șoimii” l-ar putea încurca dacă se pun la punct cu transferurile. „Tărlungeniul are prima șansă, dar sperăm să fim cât mai pregătiți sâmbăta viitoare. Îl alteptăm și pe Dorinel Popa, sper să-i legitimăm și pe cei doi-trei jucători străini și cred că se pune altfel problema. E foarte important să începem să marcăm și noi și apoi mai vedem”, a conchis Mitu.

Până atunci, Șoimii Pâncota rămâne pe ultimul loc în clasament, cu 0 puncte, tot atâtea cât au și ACS Berceni și Metalul Reșița.

La Călărași, Șoimii a aliniat următorii jucători: Horvath – Stelitano, Dulap, D. Mitu (cpt.)(D. Bogdan 78), Țugulescu – Copilescu, Stoichițoiu – Farcaș (Ștrengar 84), Andr. Pătrașcu, D. Ursoi (Morschil 57) – Stavarache. Rezervă: A. Pașca.

Text și foto: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 04 Sep. 2016, 11:26 Actualizat: 04 Sep. 2016, 11:27 Campionat
Pe aceeași temă