Premieră pentru Liga 2 și fotbalul sucevean. Acolatse de la Foresta a debutat în naționala statului Togo

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 16:32 Campionat
Premieră pentru Liga 2 și fotbalul sucevean.** Acolatse de la Foresta a debutat în naționala statului Togo

Premieră pentru clubul Foresta Suceava și campionatul Ligii 2 din României. Mijlocașul echipei sucevene Charles Acolatse (foto principal, în stânga), convocat la naționala statului Togo, a debutat pentru selecționata țării din Africa de Vest în meciurile de pregătire susținute la mijlocul acestei săptămâni.

Convocat în premieră la echipa națională a statului Togo, mijlocașul Charles Acolatse (22 de ani) a lipsit de la ultimele două meciuri de campionat ale Forestei, cu ASU Politehnica Timișoara și Știința Miroslava.

Jucătorul care a ajuns în România în urmă cu două luni și jumătate de la gruparea de liga a III-a franceză Les Herbiers a petrecut o săptămână sub comanda selecționerului francez Claude Le Roy, într-un stagiu de pregătire. În acest interval de timp, Togo a susținut și două meciuri test. În primul dintre ele, disputat împotriva selecționatei divizionare a țării vest africane, câștigat cu 4-2, Acolatse a jucat titular, pentru ca în al doilea joc, care a avut loc în compania primei reprezentative a statului Mauritius, mijlocașul în vârstă de 22 de ani al Forestei să se afle pe gazon în ultimele 10 minute. Partida s-a încheiat cu victoria clară a togolezilor, cu 6-0, unul dintre golurile învingătorilor fiind marcat de Emmanuel Adebayor, atacant care are în CV formații de primă mână, precum Monaco, Arsenal, Manchester City, Real Madrid sau Tottenham Hotspur.

Dacă va confirma așteptările, Charles Acolatse are toate șansele să facă parte din lotul statului Togo și pentru meciurile de baraj din luna martie a anului viitor cu Benin, contând pentru calificarea la Cupa Africii pe Națiuni 2019.

Pentru Foresta, mijlocașul Charles Benoit Koffi Acolatse (22 de ani) a evoluat în 8 meciuri, dintre care șapte ca titular, și a înscris un gol, cu UTA Arad (scor 2-3).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: buzzdutogo.com
 

Marius ANGHEL 14 Nov. 2017, 16:32 Campionat
Pe aceeași temă