Postolache i-a adus Tărlungeniul prima victorie în Liga a II-a!

Marius ANGHEL 10 Oct. 2013, 11:35 Campionat
Postolache i-a adus Tărlungeniul** prima victorie în Liga a II-a!

Brașovenii au câștigat meciul cu Dunărea Galați, grație reușitei lui Postolache din minutul 89 și au urcat pe locul 8 în clasament

Sărbătoare la Tărlungeni la finalul meciului de aseară cu Dunărea Galați. Elevii lui Laszlo Balint au câștigat meciul cu Dunărea Galați, scor 1-0, primul succes al brașovenilor în Liga a II-a. Victoria celor de la Tărlungeni s-a conturat greu, Postolache reușind să marcheze în minutul 89, iar la final, președintele Iosif Kiss a recunoscut că „e greu în Liga a II-a”.

Apăsate de situația din clasament, cele două echipe au oferit fotbal sărac în prima repriză, cu multe greșeli de ambele părți, iar singurele ocazii notabile au fost irosite de Sorin Marin și Enceanu. Mult mai animată a fost repriza secundă, iar Elek a oferit ratarea sezonului în minutul 46, când atacantul brașovean, servit ideal de Enceanu, nu a reușit să-l învingă pe portarul gălățean din 3 metri. Enceanu a fost servantul ideal și pentru Liviu Nicolae, dar căpitanul Unirii a tras pe lângă din situație favorabilă.

Contrar cursului jocului, gălățenii puteau da lovitura în minutul 66, când Cucu a profitat de o gafă a defensivei brașovene și a reluat spectaculos din foarfecă, însă Iacob a fost salvat de transversală. Balint a mutat inspirat cu Marcăș și Postolache, iar finalul a fost unul incendiar. Mai întâi, gălățenii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid (”87), iar două minute mai târziu, Postolache a îndeplinit o simplă formalitate după un corner executat de Marcăș.

1-0, prima victorie a Unirii în Liga a II-a, iar cu cinci puncte acumulate în clasament, brașovenii au un moral bun înaintea meciului de sâmbătă cu ACS Berceni.

„A fost o victorie obținută cu emoții, pentru că golul a venit târziu, după un joc pe care l-am controlat. Am avut ocazii, am avut posesia și am crezut până la final că putem câștiga. Trebuie să îi felicit pe băieți pentru prima victorie obținută în Liga a II-a. Ușor, ușor, sper să ne așezăm și în clasament și sunt convins că va urma o descătușare după această victorie”, a spus Balint.

Unirea Tărlungeni – Dunărea Galați 1-0 (0-0)
Postolache ”89

Iacob – Toderașcu, Șerban, Radu Barbu, Iaru (”87 Postolache) – Brujan, Cristea – Enceanu, Liviu Nicolae (”73 Lita), Sorin Marin (”66 Marcăș) – Elek. Antrenor: Laszlo Balint

Olaru – L. Radu, Hristian, Șomodean, Ghiocel – Cucu – Florea (”52 Cenk), Neagu, Istrate, Gohoreanu (”62 Manea) – Bâftoi (”81 Sfrijan). Antrenor: Ion Balaur

Arbitri: Sergiu Popa / Radu Despa și Cristian Lucaci

Articol scris de Adi MARICA

Marius ANGHEL 10 Oct. 2013, 11:35 Campionat
Pe aceeași temă