Popovici: „Golul de 2-1 a venit mult prea târziu”. Băcăuanii și-au făcut planul pentru ultimele meciuri de play-off

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 13:19 Campionat
Popovici:

SC Bacău a înregistrat vineri, în etapa a doua a play-off-ului Seriei I, a treia înfrângere din acest sezon în fața echipei FC Voluntari, la același scor pe teren propriu, scor 1-2. Tehnicianul Cristian Popovici a comentat la finalul meciului cel de-al doilea eșec consecutiv din acest turneu, însă pe Letea nu a fost orice adversar, ci liderul. 

Antrenorul băcăuanilor a recunoscut superioritatea din toate punctele vedere a ilfovenilor în prima repriză, atunci când au și încasat două goluri, și a explicat anumite faze de joc pe care elevii săi le-au irosit. Popovici spune că altul ar fi fost rezultatul final dacă ar fi reușit să intre la cabine cu 0-0, dar și că golul de 1-2 a venit prea târziu pentru a mai putea obține un punct.

În final, Cristi Popovici a spus că vrea să acorde mai multe minute tuturor jucătorilor, pentru a vedea pe cine se poate baza în campionatul următor.

„Consider că au fost două reprize diametral opuse. În prima repriză Voluntariul a reușit să intre cu 2-0 la pauză, primul gol fiind după o eroare a defensivei noastre, iar cel de-al doilea după o execuție splendidă a lui Marius Matei. Pe fondul încercării de conservare a rezultatului, în cea de-a doua repriză noi am reușit să ne creem mai multe ocazii de a marca: Curiliuc imediat după ce a început repriza a doua, Pavel când a intrat, Neagu care a șutat în peluză după ce a scăpat singur cu portarul. Din păcate pentru noi, golul de 2-1 a venit mult prea târziu. Voluntariul e o echipă cu jucători foarte buni, experimentați, o echipă mai experimentată și mai valoroasă decât noi. Noi jucând cu două vârfuri, am reușit să profităm de posesia prelungită a lor și ne-am creat numeroase ocazii de a marca. Presiunea rezultatului era mai mare pentru ei, deoarece este clar că în momentul în care te bați la promovare nu poți face pași greșiți. Dacă reușeam să rezistăm până la pauză, să fi fost măcar 0-0, poate reușeam să marcăm noi primii. La primul gol, Petrariu a degajat mingea până la Pungă din automatism, deoarece noi trebuia să declanșăm un contraatac, însă Pungă avea 2-3 oameni care îl marcau. Trebuie să acordăm mai multe minute tuturor jucătorilor, pentru a putea vedea pe cine ne putem baza anul următor”, a spus Popovici.

După desfășurarea a două etape din play-off, SC Bacău ocupă ultimul loc din clasament, cu 30 de puncte, însă are șansa să urce un loc, CF Brăila, următoarea din ierarhie, are un singur punct în plus. Rundă următoare, sâmbătă, de la ora 11:00, SC Bacău joacă tocmai la Brăila.

Articol și foto de Horia ALEXOAE

Horia Alexoae, Marius ANGHEL 11 Apr. 2015, 13:19 Campionat
Pe aceeași temă