Popescu, la primul gol în Liga a 2-a: „E o zi specială, antrenorul și colegii îmi dau multă încredere”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 13:18 Campionat
Popescu, la primul gol în Liga a 2-a:** „E o zi specială, antrenorul și colegii îmi dau multă încredere

Cel mai constant fotbalist al „Bătrânei Doamne” în acest sezon are doar 19 ani. Ovidiu Popescu este singurul utist care a bifat toate minutele în partidele oficiale din acest campionat, iar în ultimele partide au venit și realizările personale. Cu Bistrița, talentatul fotbalist a centrat pentru golul lui Sălăjan, iar în deplasarea de la Motru el a deschis drumul spre al doilea succes al stagiunii. A fost prima reușită în liga secundă a reșițeanului, care a primit felicitări din toate părțile.

„Am înțeles că părinții mei au plâns când au aflat de golul meu, vă dați seama că toți care mă cunosc s-au bucurat pentru mine. Am fost sunat și felicitat de multă lume, inclusiv de domnul Marcel Băban, la școala căruia am crescut în ultimii ani. Mă bucur că m-a înțeles și că am avut posibilitatea să ajung la un club important ca UTA, iar asta e valabil și pentru Florin Ardelean, care a jucat și el bine la Motru și a avut chiar și ocazii de gol”, a afirmat tânărul „textilist”.

Popescu a rememorat reușita din minutul 10 al disputei cu „minerii”: „Apostu mi-a dat o pasă în gaură, am scăpat cu un adversar în față, m-am făcut că trag cu dreptul, mi-am așezat balonul pe stângul și l-am plasat la colțul lung. Așteptam acet gol de mult timp, fiindcă am tras de mine și cu antrenori și fără în această vară. Apoi, domnul Trică, dar și colegii mi-au dat multă încredere în mine prin sfaturi și tot ce se întâmplă la antrenamente și jocuri.  Iar acest lucru este foarte important la vârsta mea și pentru statutul meu de junior”.

„Îmi pare rău că nu am marcat și în ultimul minut de joc, când am trimis în bară o nouă pasă a lui Firțulescu. Dar, până la urmă, contează că am câștigat și am făcut-o într-o manieră destul de clară. Cei de la Motru au fost periculoși doar din faze fixe, ocaziile pe o construcție bună a jocului le-am avut noi. În sfârșit, apar și rezultatele după o perioadă de ghinioane și meciuri mai puțin reușite”, a adăugat „Piciul”.

„Popescu crește frumos, nu am ce să-i reproșez în pregătire și jocuri. E un fotbalist serios, valoros și polivalent, orice antrenor ar fi fericit să aibă un astfel de fotbalist”, a punctat și Eugen Trică.

De două etape, încheiate cu succesele UTA-ei, tânărul fotbalist evoluează ca mijlocaș dreapta, deși postul său de bază este cel de mijlocaș central ofensiv. „Atâta timp cât joc, nu contează unde. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Fiecare meci în Liga a 2-a, mai ales la un club atât de imporant precum UTA, e un bonus pentru mine”, a încheiat Ovidiu Popescu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 27 Oct. 2013, 13:18 Campionat
Pe aceeași temă