Pop ridică FC Bihor de pe ultimul loc. Artimon debutează cu stângul la FC Caransebeș

Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 18:02 Campionat
Pop ridică FC Bihor de pe ultimul loc.** Artimon debutează cu stângul la FC Caransebeș

FC Bihor a obținut sâmbătă prima victorie din noua ediție a campionatului Seriei a II-a a Ligii a II-a, învingând la Stadionul „Iuliu Bodola” echipa FC Caransebeș, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei ce a contat pentru etapa a XI-a, ultima a turului de campionat, a fost înscris de Florin Pop, în minutul 18.

Orădenii au început bine jocul, au dominat prima repriză, și după ce în minutul 10, prin Sorian, a executat bine o lovitură liberă de l 24 de metri, scoasă de portar în corner, iar în minutul 13, după centrarea lui N. Lorincz, de pe stânga, Pascariu a reluat puternic din 14 metri, însă în blocaj, în minutul 18 a venit și golul. Atunci, Nichita a centrat bine de pe dreapta, iar din fața porți, de la aproximativ 8 metri, Fl. Pop a reluat imparabil sub transversală.

Până în acel minut, oaspeții au avut doar un șut, în minutul 15, prin Negoescu, din 14 metri, pe mijlocul porți, reținut de Fildan, iar după deschiderea scorului, tot FC Bihor putea să mai marcheze, în minutul 33, prin același Fl. Pop. După o centrare foarte bună de pe dreapta a lui Letan, Fl. Pop, singur, din 4 metri, a reluat cu capul, peste poartă. În replică, până la pauză, Negoescu a mai expediat un șut de la 20 de metri, peste poartă.

În repriza a doua, văzându-se conduși pe tabelă, oaspeții au ieșit la joc, au fost ei de această dată care au combinat mai mult, dar n-au reușit să pună în real pericol poarta lui Fildan. FC Bihor a replicat pe contraatac, iar în minutul 67, Fl. Pop a șutat de la colțul careului mare, pe jos, dar portarul Coca a reținut.

În minutul 76, M. Stancu a executat o lovitură liberă de la 24 de metri, dar și pe lângă poartă, pentru ca, în replică, în minutul 78, Suru să execute tot o lovitură liberă, perpendicular pe poartă, tot cam de la 24 de metri, dar Fildan a reușit să rețină.

Cu cât s-a apropiat finalul de joc, oaspeții au „accelerat”  mai mult, dar n-au reușit să înscrie, orădenii apărându-se de această dată ceva mai bine. Totuși echipa din Caransebeș a avut o ocazie mare în minutul 84, când după o centrare de pe stânga, S. Lupu, din 4 metri a reluat pe lângă bară.

Astfel, FC Bihor a câștigat cu 1-0, a obținut primul succes din noua ediție și a părăsit ultima poziție a clasamentului. Victoria a fost dedicată și antrenorului Lucian Ciocan, cel care trece prin momente mai dificile, după ce în această săptămână și-a pierdut tatăl.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Bani de la suporteri

„Vreau să mulțumesc jucătorilor pentru prima victorie obținută în acest sezon și am încredere în continuare că putem să facem lucruri frumoase. Sper să aducem victorii publicului orădean, pentru că merită acest lucru și în continuare sper să avem și susținere din partea autorităților”, a declarat, după joc, antrenorul Lucian Ciocan.

Pentru Călin Cheregi a fost primul joc în fața propriilor suporteri, din noua postură, de antrenor principal, și a spus că vrea să dedice victoria fostului antrenor Alexandru Pelici. „O victorie importantă, sunt trei puncte care ne scot din poziția de „lanternă roșie”. Sper din tot sufletul să fie o victorie care să ne deschidă drumul”, a declarat Cheregi. Tehnicianul a făcut un apel către „toți oamenii de bine” din Bihor, cerându-le să se alăture clubului, care are probleme organizatorice.

Cheregi a ținut și să le mulțumească celor patru suporteri din galerie care au donat 420 de lei clubului. Asociația Suporterilor FC Bihor a inițiat la acest joc o acțiune de strângere de fonduri pentru echipa orădeană, lăsând o urnă la masa presei. Însă nici un spectator dintre cei 250 prezenți la meci nu a făcut vreo donație.

Se anunță despărțiri

Președintele clubului FC Bihor, Viorel Nemeș, prezent în conferința de presă, a vorbit la rândul său despre situația financiară critică a clubului. „Eu merg din poartă în poartă și încerc să găsesc soluții, dar nu pot de unul singur. Aș vrea să fie alături de mine toți cei care cred că pot face ceva pentru această echipă”, a spus Nemeș.

Șeful FC Bihor a prefațat și niște despărțiri în club, anunțând „o curățenie generală la nivelul lotului”, dar și o reducere a contractelor jucătorilor, din pricina lipsei banilor. De altfel, Nemeș a spus că salariul său de la club îl donează în întregime echipei, amintind potențialilor investitori că FC Bihor nu are „datorii cum au alte formații, de milioane de euro sau sute de mii de euro”, ci undeva la nivelul 350.000 de euro.

FC BIHOR ORADEA    1
FC CARANSEBEȘ        0

Fl. Pop ”18

Fildan – Letan, Pascariu, Fl. Lazăr (cpt.), N. Lorincz – Cip. Străuț, M. Stancu – D. Nichita (Zs. Lukacs ”90), Sorian (R. Lukacs ”46), Fl. Pop – Cigan (Mihuț ”87)
Rezerve neutilizate: Bordea – Bactăr, I. Cuc, Zanardini
Antrenor: Călin Cheregi
Eliminat: Mihuț ”90+2 (cumul de galbene)

Coca – Al. Manea (Ologu ”85), Goșa (cpt), A. Dicu, Bușu – Precup, Suru – S. Lupu, Poiană (Artean ”54), C. Negoescu – Himcinschi (Dârvaru ”63)
Rezerve neutilizate: Oct. Rusu – R. Barbu, Făiniși, Centea
Antrenor: Alin Artimon

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Spectatori: 300; Arbitru: Teodora Albon (Cluj Napoca); Aistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Gabriel Drăguț (Timișoara); Jucătorul meciului: Florin Pop.

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 18:02 Campionat
Pe aceeași temă