Poli câștigă din inerție!

03 Sep. 2011, 15:59 Campionat

Echipa antrenată de Vali Velcea a tras din greu pentru o victorie la limită, 1-0 cu FC Olt Slatina. Pe hârtie, lucrurile merg perfect în Banat: Poli are nouă puncte din nouă posibile, două dintre victimele timișorenilor din acest sezon, FC Bihor și ALRO, fiind candidate la promovare. Situația din teren nu este însă tocmai pe placul suporterilor și al conducătorilor grupării alb-violete.

Timișoara este vicecampioana României și, atâta timp cât încă mai ai în teren jucători ca Sepsi, Goga, Curtean, Tameș sau Zăgrean, este destul de ciudat ca FC Olt să aibă șase cornere consecutive la poarta ta, pe propriul tău teren. Oaspeții nu și-au creat ocazii foarte mari de gol, însă a surprins faptul că nici jucătorii lui Poli nu au fost în stare de acest lucru, în prima repriză. Ritmul lent cu care bănățenii au încercat să spargă defensiva olteană nu a avut niciun efect înainte de pauză.

Vali Velcea l-a scos pe Pătraș, unul dintre puținii fotbaliști care, conform acțiunilor sale din prima oră de joc, părea în stare să pună probleme unei echipe care se mulțumea cu egalul. Totuși, înlocuitorul său, Popovici, a adus o viteză în plus jocului urmărit de 2.000 de oameni care fie nu se treziseră de-a binelea sâmbătă dimineață, fie au devenit somnoroși din cauza meciului.

Unicul gol al meciului a purtat semnăturile celor două vedete netransferate de Timișoara în această vară: Sepsi a pasat, Goga a marcat. A urmat o eliminare pentru fundașul lui FC Olt, Lengyel. Acesta a încasat pe merit cel de-al doilea galben, după un fault grosolan asupra lui Zăgrean, jucător care era pe cale să scape singur cu portarul oaspeților. Pe fondul superiorității numerice, Poli a fost aproape să facă 2-0 în câteva rânduri, dar Zăgrean și Goga nu au reușit să îl învingă pe Bugiu.

Articol scris de Radu FAUR

Foto: Istvan SZASZ

03 Sep. 2011, 15:59 Campionat
Pe aceeași temă