Pohta ce-au pohtit! ASU Politehnica a învins-o pe ACS Poli. Echipa suporterilor s-a impus după ce a întors scorul în repriza a doua, într-un meci cu incidente

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Oct. 2018, 19:18 Campionat

În al doilea meci direct și primul din Liga a 2-a, ASU Politehnica și-a luat mult dorita victorie în fața concitadinei ACS Poli (scor 2-1), într-un meci jucat pe stadionul Electrica din Timi;oara. Retrogradata din Liga 1 a condus la pauză, după un gol marcat în urma unui corner, dar echipa suporterilor Politehnicii a revenit în repriza secundă. Ștefan Nanu a fost trimis de arbitru în tribună încă din prima repriză, iar în a doua spectatorii au și avut motive de râs, la o fază la care centralul a chemat targa pentru portarul Mario Contra, dar brancardierii au refuzat să intre pe gazon.

Cu 800 de suporteri în tribunele micuțului stadion din cartierul Fabric din Timișoara, ACS Poli a deschis scorul după un corner bătut de pe stânga de Haruț. Melinte a trimis cu capul pe spate și, cum apărarea lui ASU a fost prinsă pe picior greșit, Nicolescu a ajuns la minge după ce balonul a trecut cu toată circumferința de linia porții și golul a fost validat, chiar dacă fundașul a respins. Începutul bun s-a confirmat și cu un șut peste poartă al lui Bîrnoi, după care și oaspeții, cu echipament de camuflaj, au început să atace. Contra a salvat un șut al lui Ignea, iar Bozian a expediat un șut peste poartă.

Ștefan Nanu, trimis în tribună

La acest meci, Adrian Săvoiu a fost antrenorul care a dat cele mai multe indicații pentru ACS Poli, completat de Ștefan Nanu. Antrenorul vâlcean a fost trimis în tribună din minutul 27, după proteste și depășirea spațiului alocat celor din stafful tehnic. Contra le-a dat emoții gazdelor, în alb-violet, după ce a scăpat o minge reținută în prima fază după un șut al lui Plămadă, dar Haruț a intervenit și a îndepărtat pericolul. Bîrnoi a mai avut un șut care s-a dus puțin peste poartă, iar Mario Contra a mai salvat un balon trimis spre poartă de Ignea. Ultima ocazie a celor de la ACS Poli a fost un șut puțin pe lângă poartă al lui Denis Golda, în minutul 42.

Arbitrul a făcut publicul să râdă

Repriza secundă le-a aparținut în totalitate celor de la ASU Politehnica. Faza reprizei secunde a fost cu Mario Contra, dar nu la vreo minge, ci când era căzut pe jos.

Arbitrul Mircea Ardelean (Arad) a crezut că portarul e lovit grav și a chemat targa. Brancardierii au refuzat să intre pe teren, deoarece nu se ceruse și schimbarea portarului. Aceștia nu au ascultat cerința centralului, pentru a evita eventuala situație penibilă în care s-ar fi dat drumul la joc și Contra ar fi primit îngrijiri medicale la marginea terenului. Arbitrul însă s-a înșelat și portarul lui ACS Poli a putut continua.

Altfel, ASU Politehnica a avut ocazii importante. Bozian a tras de două ori în Contra, Velici a trimis pe lângă poartă, iar Ignea nu l-a putut învinge pe tânărul goalkeeper Contra.

Suporterii au rupt gardul după întoarcerea scorului

La 1-0, suporterii au afișat mesajul „Milioane cheltuite pe o ambiție idioată. Șase ani chinuiți, iar al șaptelea în groapă”, iar imediat după ridicare bannerului, scorul s-a făcut egal. Ignea a bătut un corner, iar Mera a marcat cu capul. Peste alte cinci minute, Contra a respins un șut al lui Bedea, dar apoi Velici i-a așezat mingea lui Bozian, care a marcat din câțiva metri. De bucurie, suporterii au rupt gardul. Meciul s-a terminat însă fără prea multe întreruperi, cu alte ocazii irosite de Ignea și Bănică.

În timp ce propriii jucători salutau galeria adversă, conducerea lui ACS Poli se manifestă ca pe vremea comunismului

După meci, grăitor pentru situația celor două echipe e că Radu Motreanu a mers să salute galeria lui ASU, gruparea rivală în acest joc. Junior al ACS-ului, fundașul dreapta a fost împrumutat doi ani la echipa suporterilor. Tot după meci, vicepreședintele clubului ACS Poli, Viorel Boiț, a uitat din nou că se află în anul 2018. După ce la partida cu Chindia a vrut să intre peste arbitri, de data aceasta, conducătorul a început să urle la jurnaliști cum că nu fac nimic pentru sportul timișorean. „Nimic” în raționamentul lui Boiț este că presa nu scrie cât vrea el de des că echipa sa nu se mai poate pregăti la stadionul „Dan Păltinișanu”.

Anul trecut, în Cupa României, în primul meci dintre cele două mari rivale timișorene, ACS Poli, pe când se afla în Liga 1, se impunea cu 1-0 pe „Dan Păltinișanu”. Acum, echipa care susține că are palmaresul Politehicii e acasă pe Electrica.

ACS POLI TIMIȘOARA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA      1-2
Cristian Melinte 13′ / Ioan Mera 66′, Bogdan Bozian 71′

M. Contra – Motreanu, Ivanov, Basic, Haruț – S. Keita (Bocșan 87), D. Codrea, Melinte (cpt.), D. Filip – Bîrnoi (Dav. Pop 75), Golda (Toboșaru 90)
Rezerve: Smaranda – Românu, Iseini, Buga
Antrenor: Ștefan Nanu

Murariu – Bilia, Mera (cpt.), Nicolescu, Dr. Cojocaru – A. Ignea, Vidrăsan, Poparadu (Bedea 62) – Bozian (Coadă 87), Velici, I. Plămadă ( Bănică 62)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Cherecheș, Miholca, Szasz
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Spectatori: 800; Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Alina Mihoc (Arad).

Cu acest rezultat, ASU Politehnica face 20 de puncte, dar rămâne pe locul 11. ACS, cu 5 puncte, rămâne pe 19, dar a fost egalată de Brăila la numărul de puncte. Joi, ACS-ul joacă pe terenul lui „U” Cluj, iar ASU are meci sâmbătă, de la ora 12:00, cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 20 Oct. 2018, 19:18 Campionat
Pe aceeași temă