Poenaru vorbește despre oboseală înaintea meciului cu Metaloglobus. Cu un succes, Clinceniul poate urca din nou temporar pe primul loc

Marius ANGHEL 12 Oct. 2018, 13:07 Campionat

Academica Clinceni a rezistat doar o zi pe primul loc în Liga 2 după victoria de marți, din intermediară, pe teren propriu, cu Pandurii (4-1). Echipa antrenată de Ilie Poenaru a fost devansată miercuri de Sportul Snagov, care a trecut cu același scor de CS Balotești, și se menține la trei puncte în spatele liderului.

Sâmbătă are, din nou, șansa să urce pentru câteva ore pe fotoliul de lider, dacă trece de Metaloglobus, în meciul care începe la ora 11:00, și să pună presiune pe Sportul, care joacă la Târgu Jiu, cu Pandurii, de la ora 16:00. Academica se deplasează pe terenul echipei bucureștene, cea care la începutul săptămânii și-a pierdut antrenorul principal, pe Bogdan Andone, iar apoi a încasat cea mai dură înfrângere în acest sezon, 1-6 la Arad contra UTA-ei.

Teoretic, Clinceniul n-ar trebui să aibă probleme cu Metaloglobus, mai ales că în ultimele două etape a arătat poftă de gol. Baloteștiului i-a dat trei goluri, iar celor de la Pandurii patru. Totuși, antrenorul Ilie Poenaru vorbește despre oboseală și despre suprafața de joc pe care se va desfășura întâlnirea din etapa a 12-a, una sintetică.

„Va fi un meci destul de greu și de echilibrat, pentru că Metaloglobus este în suferință de puncte și încearcă să scoată și ea maxim la fiecare joc. Jucăm pe sintetic, suntem și noi și ei veniți după meciuri desfășurate la mijlocul săptămânii, este oboseală, încărcătură, sintericul te solicită, dar asta este. Avem până sâmbătă câteva zile să ne refacem, să ne recuperăm și la ora jocului sperăm să fim, din punct de vedere fizic, în cea mai bună formă și să câștigăm”, a spus Poenaru despre jocul din Capitală, din cartierul Pantelimon.

„O să fie un meci greu, însă mister o să pregătească întâlnirea bine și spun că vom câștiga cele trei puncte”, a comentat, despre meciul cu Metaloglobus, și Ciprian Gliga, marcatorul golului patru al Clinceniului în partida de marți cu Pandurii. Mijlocașul are patru reușite în acest sezon.

În meciurile directe din sezonul trecut, la Metaloglobus s-a înregistrat un egal, scor 0-0, iar la Clinceni Academica s-a impus cu 4-1.

Înaintea desfășurării etapei a 12-a, Academica Clinceni se află pe locul 2, cu 24 de puncte, în timp ce Metaloglobus e pe locul 13, cu 14 puncte. Bucureștenii vor fi conduși de pe bancă la fel ca la jocul cu UTA, tot de interimarul Gigel Coman.

Foto: Academica Clinceni

 
Marius ANGHEL 12 Oct. 2018, 13:07 Campionat
Pe aceeași temă