Poenaru vede meciuri de luptă în Liga 2 în finalul acestui an. „Un joc spectaculos va fi mai greu de abordat în momentul acesta”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 13:45 Campionat
Poenaru vede meciuri de luptă în Liga 2 în finalul acestui an.**

Academica Clinceni a trecut peste eșecul la scor în fața Universității Cluj (0-3) cu o victorie pe teren propriu în fața Aerostarului Bacău (2-1), echipă care era neînvinsă de când a fost preluată de Florin Bratu. Ilfovenii se mențin imediat sub podium, pe locul 4, cu 36 de puncte, iar în etapa a 18-a vor avea un nou meci greu, la Pitești, cu FC Argeș, vineri, de la ora 17:30. Alb-violeții au cu un punct mai puțin în clasament, 35, și visează, la rândul lor, la pozițiile fruntașe ale Ligii 2.

Antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, și-a dus jucătorii să se antreneze la balon din cauza frigului de afară și se așteaptă la un meci de luptă cu FC Argeș. Tehnicianul știe însă că la Pitești este un gazon bun și nu își face probleme de calitatea jocului.

„S-a stricat vremea, aerul este foarte tare, terenurile sunt impracticabile în momentul ăsta, ca drept dovadă unde ne pregătim și noi astăzi (n.r. – interviul este acordat din balon, în spatele său jucătorii antrenându-se cu mingea). Sper, la Pitești, să fie, din ce știe eu, un teren foarte bun, ei au încălzire, și la ora jocului să se prezinte în cele mai bune condiții. Nu cred că trebuiau amânate meciurile, pentru că nu a venit o zăpadă atât de mare sau nu suntem la minus 10-12 grade, în care jucătorul să întâmpine anumite probleme. Suntem obișnuiți cu vremea asta și momentan nu cred că era nevoie să se amâna etapele rămase din acest an. Vedem în perioada imediat următoare ce se poate întâmpla. În condiții astea, în care dacă vremea va rămâne așa, cu ploi, cu zăpadă, e clar că fotbalul va avea de suferit, adică, cel puțin, terenurile vor fi destul de grele, vom întâmpina anumite probleme. Nu toate echipele au stadioane bune, cu un gazon foarte bun și vom trece, practic, la niște meciuri de luptă, de combativitare, de agresivitate și fotbalul va avea puțin de suferit în partea cealaltă, de tehnică, tactică, în care un joc spectaculos va fi mai greu de abordat în momentul acesta”, a spus Ilie Poenaru.

Etapa a 18-a a Ligii 2 debutează de joi seară, cu meciul de la Ploiești dintre Petrolul și UTA. FC Argeș – Academica Clinceni, programat vineri, de la ora 17:30, e al treilea joc al rundei.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 21 Nov. 2018, 13:45 Campionat
Pe aceeași temă