Poenaru spune că adversarele din campionat i-au luat frica Clinceniului: „Toate joacă altceva, își dau viața cu noi”. Florin Bratu, pregătit de al patrulea succes la Aerostar

Marius ANGHEL 16 Nov. 2018, 17:44 Campionat
Poenaru spune că adversarele din campionat i-au luat frica Clinceniului:

Învinsă fără drept de apel în deplasarea de la Cluj Napoca, 0-3 cu Universitatea Cluj, Academica Clinceni a fost devansată în clasament și de pe loc promovabil a căzut pe poziția a 4-a. În etapa a 17-a a Ligii 2 are un nou meci greu. La Clinceni vine Aerostar Bacău, echipă care de când l-a numit antrenor principal pe Florin Bratu, de trei meciuri, nu a pierdut niciun punct. În plus, moldovenii sunt neînvinși de cinci jocuri și au reușit să urce deasupra locurilor retrogradabile.

Antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, spune că, de când echipa se află între primele clasate, orice adversar își „dă viața” pe teren împotriva jucătorilor săi. Poenaru prevede un meci greu cu Aerostar, mai ales că pe banca băcăuanilor se află Florin Bratu.

„Niciun meci nu este ușor, mai ales pentru noi, în contextul în care suntem acolo sus și toate echipele joacă altceva, își dau viața cu noi. Ne-au luat toți în seamă acum. Într-adevăr, întâlnim o echipă bine organizată, o echipă agresivă. Știu și cunosc principiile de joc ale lui Florin Bratu și ne vom aștepta la un meci foarte greu. Vă spun de acum că o să fie un meci foarte greu, pe care trebuie să îl câștigăm. Este genul de antrenor care joacă la victorie, dar, în funcție de echipa adversă, în funcție de cum se prezintă echipa lui, imediat poate schimba. Sunt pregătiți pentru ambele tactici, să nu piardă în primul rând, și se vor organiza foarte bine, vor aștepta, vor vedea ce le oferim noi sau ce probleme punem noi și atunci el, de pe margine, va transmite ceea ce e de făcut. Sunt o echipă bine organizată, un grup bun, cu jucători agresivi, cu un presing avansat, care nu te lasă să joci și o să fie un meci foarte greu. E clar că vin la victorie, nu vin să se apere la noi, fiindcă, apărându-te, în cele mai multe cazuri, pierzi”, a spus Ilie Poenaru despre întâlnirea cu Florin Bratu și meciul cu Aerostar.

Bratu: „Clinceniul rămâne o echipă redutabilă. Asta nu ne sperie”

Fiindcă e la patru puncte peste Ripensia, ultima echipă aflată pe locurile retrogradabile, Aerostar are siguranța că rămâne deasupra „zonei roșii” și după etapa a 17-a, astfel că poate primi mai relaxată jocul cu Academica Clinceni.

„Chiar dacă a pierdut în ultima etapă cu 3-0 împotriva Universității Cluj, Clinceniul rămâne o echipă redutabilă. Asta nu ne sperie, ci ne motivează și mai mult. Mergem să opunem rezistență și să încercăm continuarea acestei serii de rezultate bune”, a declarat, citat de Deșteptarea, antrenorul băcăuanilor, Florin Bratu, care nu are indisponibili în lot pentru jocul de la Clinceni.

„Știm că ne așteaptă un meci greu, dar rezultatele din ultima perioadă ne dau încredere”, a spus și mijlocașul Cornel Căinari, cel care a adus victoria Aerostarului în meciul de săptămâna trecută, cu UTA Arad.

Înaintea desfășurării etapei a 17-a, Academica Clinceni se află pe locul 5, cu 33 de puncte, în timp ce Aerostar se află pe poziția a 15-a, cu 18 puncte. Meciul direct dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul principal al bazei sportive de la Clinceni.

Marius ANGHEL 16 Nov. 2018, 17:44 Campionat
Pe aceeași temă