Poenaru recunoaște că jucătorii săi au început să resimtă presiunea locului 1! Ce crede despre ieșirea celor de la Petrolul și Snagov din lupta pentru promovare: „Sunt ferm convins”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2019, 13:48 Campionat
Poenaru recunoaște că jucătorii săi au început să resimtă presiunea locului 1!** Ce crede despre ieșirea celor de la Petrolul și Snagov din lupta pentru promovare:

Singura echipă rămasă neînvinsă în acest an în 2019, Academica Clinceni, o întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, pe penultima echipă care a rezistat fără eșec până de curând. Metaloglobus a cedat în etapa intermediară la Timișoara, 0-1 cu ACS Poli, și și-a stricat seria de rezultate de invincibilitate, însă și-a revenit imediat în weekendul trecut, când a trecut cu 3-0 de UTA.

Sâmbătă va fi momentul adevărului pentru cele două echipe. Clinceniul va dori să demonstreze tututor că poziția de lider pe care o ocupă nu este una întâmplătoare și, totodată, va lupta pentru a le face în ciudă tuturor care nu-i doresc să promoveze. În timp ce Metaloglobus să arate că parcursul din acest an nu este unul deloc întâmplător, dar, mai ales, să încurce o nouă candidată la accederea în Liga 1, după ce le-a reușit la Ploiești, cu Petrolul (scor 1-1).

În tur, Clinceniul s-a impus greu la București, cu 1-0, prin golul lui Andrei Răuță (81), într-un moment în care Metaloglobus nu se prezenta la fel de bine ca acum. Mai mult, acum, trupa din Capitală e pregătită de Laszlo Balint, primul antrenor care a avut rezultate importante atunci când se aflat pe banca celor de la Academica Clinceni, iar la Sportul Snagov a făcut din nou minuni.

„Trebuie să rămânem în continuare concentrați la fiecare meci, să rămânem modești. Avem mult de muncă, mai avem mult până să realizăm ceea ce ne propunem. Urmează un meci greu, din punctul meu de vedere, chiar dacă-l jucăm acasă. Întâlnim o echipă bună a campionatului, o echipă care are în componență foarte mulți jucători cu experiență, experiența Ligii 1, cu un antrenor foarte bun, care a avut rezultate remarcabile la Snagov”, s-a limitat să spună Ilie Poenaru despre meciul cu Metaloglobus.

Totodată, întrebat dacă simte că jucătorii săi au presiune pentru că sunt pe primul loc și sunt văzuți de fiecare dată favoriți înaintea unui nou meci, Poenaru spune că, până la urmă, această presiune e normală, dacă vor să devină fotbaliști importanți. „Oarecum este presiune, pe care și-o crează jucători. Noi, ca staff, conducere, nu punem nicio presiune pe ei și tot timpul le-am spus să nu-și facă socoteli, să nu se uite pe clasament, ci să luăm fiecare meci în parte. Dar e clar că ei își crează o presiune, a lor, și, până la urmă, e ceva normal, pentru că e bine să învețe să joace la presiune”, a mai spus Poenaru pentru site-ul oficial al echipei din Clinceni.

„Nu cred că Petrolul și Snagov au renunțat. Se poate întâmpla orice, cu oricine”

Chiar dacă Academica Clinceni s-a distanțat în fruntea Ligii 2, cu opt etape înainte de final având 10, respectiv 11 puncte avans față de Snagov și Petrolul, echipele de sub podium, Ilie Poenaru nu crede că cele două formații au renunțat la lupta pentru promovare.

„Nu s-a decis încă nimic în lupta pentru promovare. Mai sunt încă opt etape și este posibil orice. Dacă ne uităm pe clasament și în momentul în care pierzi două-trei meciuri, deja lucrurile se pot inversa sau locurile între noi, așa că eu nu cred că Petrolul și Snagov au renunțat. Sunt ferm convins că ei își joacă șansa în continuare și mai e mult până la sfârșit. Mai sunt 24 de puncte în care se poate întâmpla orice, cu oricine”, e de părere Ilie Poenaru.

Înaintea etapei a 31-a, Academica Clinceni e liderul Ligii 2, cu 70 de puncte, iar Metaloglobus se află pe poziția a 11-a, cu 37 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FILIP / Mediafax foto și Academica Clinceni

Marius ANGHEL 19 Apr. 2019, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă