Poenaru prevede un meci deschis cu UTA: „Va fi greu, dar, în același timp, și frumos. Noi plecăm ca favoriți”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 14:09 Campionat
Poenaru prevede un meci deschis cu UTA:**

UTA merge la finalul acestei săptămâni la Clinceni pentru duelul cu Academica, echipă aflată pe ultima treaptă a podiumului în Liga a 2-a. În tur, ilfovenii învingeau cu 1-0 la Arad, prin golul lui Bogdan Barbu, însă partida a fost una strânsă, închisă și putea avea un cu totul alt deznodământ.

Acum, antrenorul Clinceniului, Ilie Poenaru, anticipează la o partidă dificilă, dar spectaculoasă. „Va fi un meci greu, dar, în același timp, cred că va fi unul frumos. UTA vine după o înfrângere drastică acasă (n.r. – 0-3 cu Luceafărul Oradea) și sunt convins că va juca deschis, cu intenția de a-și recupera punctele. UTA e o echipă bună, cu jucători cu experiență, au un lot mult mai bun față de anul trecut. În plus, e o echipă lipsită de griji, nu au problema retrogradării. Așadar, sper să fie un meci bun pe care să-l câștigăm noi, pentru a rămâne în continuare în lupta pentru primele locuri. Dacă ținem cont de clasament și de jocul prestat de noi până acum, e normal să plecăm favoriți. Însă, totul depinde de cum ne prezentăm la ora meciului. În acest retur avem doar un semi-eșec (n.r. – 1-1 cu Ripensia, chiar pe teren propriu), dar le-am spus jucătorilor că trebuie să fim foarte atenți cu UTA, deoarece au jucători care pot face diferența în orice moment. Îi vom trata ca atare, îi respectăm, dar noi trebuie să ne câștigăm meciul”, a precizat Poenaru pentru Sport Arad.

Ionuț Popa trece prin momente dificile în această perioadă și nu va face deplasarea cu echipa arădeană pentru meciul de la Clinceni. „Îmi pare rău că domnul Popa are probleme de sănătate, evident nu ne dorim acest lucru. Din punctul meu de vedere, prezența dânsului ar fi fost un factor pozitiv pentru UTA, dar jucătorii sunt profesioniști și trebuie să își facă treaba. Contează foarte mult absența sa, poate e un plus pentru noi că nu va fi la meci, dar și cei care fac parte din stafful dânsului știu ce au de făcut”, e de părere antrenorul bucureștean, arhitectul promovării în Liga 1 a celor de la FC Voluntari.

Trupa de lângă București și-a completat lotul în această iarnă cu portarul Andrei Ureche (revenit de la FC Argeș) și fotbaliștii cu profil ofensiv Alexandru Buziuc (ex. Gaz Metan), Paul Pîrvulescu (ex. Poli Iași), Salvatore Marrone, Mihailo Mitrov și Cristian Dumitru, trei jucători împrumutați de la echipa secundă a FCSB-ului.

„Avem unele accidentări, dar minore, care se vor rezolva până la ora jocului. Prin achizițiile din această iarnă ne-am acoperit unele posturi deficitare, lotul este acum unul destul de echilibrat, cu o bancă destul de bună, aspect la care sufeream în tur”, încheie fostul fotbalist al lui Poli Timișoara.

Partida dintre Academica Clinceni și UTA se va disputa sâmbătă, de la ora 13:00.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 22 Mar. 2019, 14:09 Campionat
Pe aceeași temă